Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ολυμπιακοί Αγώνες: Κοινή κορεατική ομάδα εν μέσω νέων πιέσεων
Ολυμπιακοί Αγώνες: Κοινή κορεατική ομάδα εν μέσω νέων πιέσεων

Ολυμπιακοί Αγώνες: Κοινή κορεατική ομάδα εν μέσω νέων πιέσεων

Με κοινή ομάδα θα παρελάσουν οι δύο Κορέες στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Πγιονγκτσάνγκ, στις 9 Φεβρουαρίου, ενώ αθλήτριες από τις δύο χώρες θα αγωνιστούν σε κοινή ομάδα χόκεϊ επί πάγου. Ανεξάρτητα από τα βήματα προσέγγισης ανάμεσα στα δύο κορεατικά κράτη, η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να προωθεί τη στρατηγική της μέγιστης πίεσης προς τη , στάση που επιδοκιμάστηκε από την Ιαπωνία και καταγγέλθηκε από τη σία.

Είναι η πρώτη φορά που τα δύο κορεατικά κράτη σχηματίζουν κοινή αγωνιστική ομάδα σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ η , που ανακοινώθηκε χθες, περιλαμβάνει μια λεπτομέρεια που έχει τη δυνατότητα να ξει νέα στην κορεατική χερσόνησο. Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν των δύο χωρών, τα μέλη της βορειοκορεατικής ς θα μεταβούν οδικώς στη Νότια Κορέα, διασχίζοντας την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη. Η ζώνη αυτή, πλάτους 2 χιλιομέτρων, που κόβει στα δύο την κορεατική χερσόνησο στον 38ο παράλληλο, είναι ανέγγιχτη από ανθρώπινη δραστηριότητα από το 1953 και η ίδια η οδική διάσχισή της σηματοδοτεί την υπόσχεση μελλοντικής οδικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών.

Δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι αθλητές θα λάβουν μέρος στη βορειοκορεατική , καθώς οι μόνοι που προκρίθηκαν (ένα πατινέρ) έχασαν τις προθεσμίες εγγραφής στους Αγώνες λόγω της προηγούμενης άρνησης της Πιονγιάνγκ να συμμετάσχει. Η ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει με θετικό βλέμμα τα αιτήματα για εκ των υστέρων , λόγω της ιδιαιτερότητας των συνθηκών. Οπως και να έχει, η βορειοκορεατική αποστολή δεν αναμένεται να σαρώσει τα μετάλλια, θα τραβήξει όμως το ενδιαφέρον μέσα από την επίσημη «ομάδα πανηγυρισμών», που αποτελείται από 230 ευειδείς γυναίκες

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση