Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Ολμέρτ, ο πρώτος αιρετός ηγέτης που φυλακίζεται
Ολμέρτ, ο πρώτος αιρετός ηγέτης που φυλακίζεται

Ολμέρτ, ο πρώτος αιρετός ηγέτης που φυλακίζεται

Την ποινή εξαετούς κάθειρξης του πρώην πρωθυπουργού του , Εχούντ Ολμέρτ, μείωσε χθες το ανώτατο του , σε 18 μήνες, ακυρώνοντας την καταδίκη του για δωροδοκία.

Ο 70χρονος Ολμέρτ, που θα παρουσιαστεί στις φυλακές τη 15η Φεβρουαρίου για να εκτίσει την ποινή του, θα γίνει ο πρώτος αιρετός πρώην αρχηγός του κράτους. Η καταδίκη του Ολμέρτ βασίστηκε σε ατασθαλίες από τη θητεία του ως δήμαρχος της Ιερουσαλήμ, μεταξύ 1992 και 2003. Ο πρώην (2006-2009) αρνείται την ενοχή του για παράνομες προμήθειες γύρω από την πώληση μεγάλης έκτασης, στην οποία κτίσθηκε το συγκρότημα κατοικιών «Χόλιλαντ». Το συγκρότημα χαρακτηρίζεται ως τερατούργημα από μεγάλη μερίδα των κατοίκων της πόλης, εξαιτίας του τεράστιου όγκου και της θέσης του, πάνω σε ύψωμα νότια της Ιερουσαλήμ.

«Ενα τεράστιο βάρος έφυγε από τους ώμους μου, με την του Ανωτάτου Δικαστηρίου να με απαλλάξει από την καταδίκη της δωροδοκίας. Ουδέποτε δωροδοκήθηκα και ουδέποτε δεν αποδέχθηκα προϊόν δωροδοκίας» είπε ο πρώην .

Τον Μάρτιο του 2014, το εφετείο του κήρυξε τον Ολμέρτ ένοχο για δύο περιπτώσεις δωροδοκίας. Η πρώτη για την κατασκευή του «Χόλιλαντ» και η δεύτερη για άλλη υπόθεση ύποπτης οικοδομικής άδειας.

Στη χθεσινή του το ανώτατο επεσήμανε ότι το εφετείο δεν απέδειξε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ο Ολμέρτ είχε ζητήσει από τον κατασκευαστή του «Χόλιλαντ» το ποσόν των 500.000 σέκελ (150.000 ευρώ), σε μία προσπάθεια να αποπληρώσει τα χρέη του επιχειρηματία αδελφού του. Το ανώτατο , όμως, ενέκρινε την ποινή του εφετείου για τη δωροδοκία των 60.000 σέκελ, εις βάρος του Εχούντ Ολμερτ.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση