Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Oλλανδία, Αυστρία κλείνουν την πόρτα σε Τούρκους πολιτικούς
Oλλανδία, Αυστρία κλείνουν την πόρτα σε Τούρκους πολιτικούς

Oλλανδία, Αυστρία κλείνουν την πόρτα σε Τούρκους πολιτικούς

Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι ν απεύχεται κανείς την υπερ εξουσιών στα χέρια του προέδρου. Είναι όμως δουλειά των Ευρωπαίων πολιτικών να προσπαθούν, με τη στάση τους, να επηρεάσουν την έκβαση του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου στην Τουρκία;

Τόσο ο συντηρητικός Ολλανδός Μαρκ Ρούτε όσο και ο συντηρητικός υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς απαντούν ξεκάθαρα: Ναι. Επιθυμούν να απορριφθεί η συνταγματική αναθεώρηση του και, παράλληλα, να αντλήσουν οι ίδιοι πολιτικά οφέλη από τη στάση τους απέναντι στον «δεσπότη του Βοσπόρου».
Στη ερμανία, οι Τούρκων υπουργών έχουν προσκρούσει σε δήθεν τεχνικά κωλύματα, όπως έλλειψη χρόνου για τον προγραμματισμό μέτρων ασφαλείας, έλλειψη πυρανίχνευσης, ρήτρες που απαγορεύουν τη χρήση για πολιτικές συγκεντρώσεις στα ενοικιαστήρια ιδιωτικών χώρων κτλ.
Στην Ολλανδία, όμως, η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για τις 11 Μαρτίου στην αίθουσα δημοτικού διαμερίσματος του Ρότερνταμ χαρακτηρίστηκε ανεπιθύμητη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Ρούτε. «Δεν θα συνεργαστούμε, δεν το επιθυμούμε», δήλωσε ο Ρούτε, ενώ για την ακύρωση της εκδήλωσης έγινε επίσημη ενημέρωση στις τουρκικές αρχές. Τέσσερις ημέρες πριν από τις ολλανδικές της 15ης Μαρτίου, το τελευταίο που θα ήθελε ο Ρούτε θα ήταν να τον παρουσιάσει ως ενδοτικό στον ο αντιισλαμιστής Βίλντερς.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση