Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ολάντ, Μέρκελ κατά Tούρκου προέδρου για ναζί
Ολάντ, Μέρκελ κατά Tούρκου προέδρου για ναζί

Ολάντ, Μέρκελ κατά Tούρκου προέδρου για ναζί

Ανεπίτρεπτη χρκτήρισαν χθες την τακτική του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προβαίνει σε άστοχες ιστορικές αναλογίες με θέμα τον ναζισμό, για να επικρίνει τη Γερμανία και άλλες χώρες, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ.

Σε κοινό τους ανακοινωθέν, χθες, οι δύο ηγέτες αναφέρουν ότι συζήτησαν το θέμα, με τον πρόεδρο Ολάντ να υπογραμμίζει ότι η Γαλλία εξέφρασε τη συμπαράστασή της προς τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που χαρακτηρίσθηκαν ναζιστικές ή φασιστικές από την τουρκική . Ο κ. Ολάντ επισήμανε τη του με την κ. Μέρκελ, που ανακοίνωσε ότι κάθε μελλοντική τουρκική προεκλογική εκδήλωση σε Γαλλία και Γερμανία θα επιτραπεί, εφόσον υπακούει στη γαλλική και γερμανική νομοθεσία.
Σε χθεσινή ομιλία του στην επαρχία του Σαγγάριου στη βορειοδυτική , ο Ταγίπ Ερντογάν είπε: «τροπή στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Κάτω οι ευρωπαϊκές αξίες, οι αρχές και η τους! Πυροδότησαν διένεξη μεταξύ του σταυρού και της ημισελήνου, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση». Ο Τούρκος πρόεδρος καταδίκασε για μία ακόμη φορά την ολλανδική , λέγοντας ότι ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε έχει απολέσει οριστικά τη φιλία της Αγκυρας.
Τον εριστικό τόνο του προέδρου Ερντογάν υιοθέτησε χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ , ο οποίος δήλωσε ότι τις ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του ακροδεξιού Ολλανδού υποψηφίου Χερτ Βίλντερς μοιράζονται όλα τα στις εκλογές της χώρας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση