Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Οικιακό τεστ για COVID-19 από την Amazon
Οικιακό τεστ για COVID-19 από την Amazon

Οικιακό τεστ για COVID-19 από την Amazon

Από την και τα φαρμακεία Boots θα μπορούν οι Βρετανοί να προμηθεύονται το νέο τεστ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό τις επόμενες ημέρες. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι ένα τσίμπημα στο δάκτυλό τους, ακριβώς όπως κάνουν οι διαβητικοί για να μάθουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους.

Αυτό το οικιακό τεστ αντισωμάτων δείχνει αν κάποιος είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό και έχει περάσει την αρρώστια, έστω και… στο πόδι. Παίρνοντας μια σταγόνα αίματος από ένα δάχτυλο του χεριού και τοποθετώντας τη σε μία πλακέτα, μαθαίνεις, το πολύ μέσα σε 15 λεπτά, αν έχεις αποκτήσει , άρα και –βραχύβια, έστω– .

Οι διαγνωστικές εξετάσεις που εφαρμόζονται σήμερα από τη βρετανική αλλά και πολλές άλλες κυβερνήσεις μπορούν απλώς να αποκαλύπτουν αν υπάρχει ενεργή λοίμωξη στον οργανισμό, καθώς εντοπίζουν αντιγόνα, δηλαδή τμήματα του ιού που πυροδοτούν ανοσοποιητική αντίδραση. Ωστόσο, δεν απαντούν στο ερώτημα εάν κάποιος νόσησε κατά το παρελθόν και έγινε καλά.

Σε εντελώς θεωρητικό επίπεδο, οποιοσδήποτε πιστεύει ή υποψιάζεται ότι μπορεί να ασθένησε από τον κορωνοϊό θα μπορεί να προμηθεύεται το νέο τεστ αντισωμάτων από την Amazon ή από κάποιο άλλο . Σε πρώτη φάση, ωστόσο, η βρετανική έχει παραγγείλει 3,5 εκατομμύρια τεστ, τα οποία προφανώς δεν αρκούν για το σύνολο των Βρετανών, οπότε θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για εργαζομέ σε ζωτικής σημασίας οργανισμούς και για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Παραγγελίες έχουν γίνει και από άλλα ευρωπαϊκά . Όπως αναφέρουν οι βρετανικοί υγειονομικοί , τα νέα τεστ θα περάσουν από ορισμένες εργαστηριακές εξετάσεις προτού εγκριθεί η κυκλοφορία τους στην .

Παρότι το κόστος τους αποτελεί προς το επτασφράγιστο μυστικό, ένα παρόμοιο τεστ της βρετανικής εταιρείας SureScreen κοστίζει περίπου 6 ευρώ, υπόσχεται ακρίβεια κατά 98% και χρειάζεται δέκα λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση