Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Οικιακό τεστ για COVID-19 από την Amazon
Οικιακό τεστ για COVID-19 από την Amazon

Οικιακό τεστ για COVID-19 από την Amazon

Από την Amazon και τα Boots θα μπορούν οι Βρετανοί να προμηθεύονται το νέο τεστ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό τις επόμενες ημέρες. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι ένα τσίμπημα στο δάκτυλό τους, ακριβώς όπως κάνουν οι διαβητικοί για να μάθουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους.

Αυτό το οικιακό τεστ αντισωμάτων δείχνει αν κάποιος είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό και έχει περάσει την αρρώστια, έστω και… στο πόδι. Παίρνοντας μια σταγόνα αίματος από ένα δάχτυλο του χεριού και τοποθετώντας τη σε μία πλακέτα, μαθαίνεις, το πολύ μέσα σε 15 λεπτά, αν έχεις αποκτήσει , άρα και –βραχύβια, έστω– .

Οι διαγνωστικές εξετάσεις που εφαρμόζονται σήμερα από τη βρετανική αλλά και πολλές άλλες κυβερνήσεις μπορούν απλώς να αποκαλύπτουν αν υπάρχει ενεργή λοίμωξη στον οργανισμό, καθώς εντοπίζουν αντιγόνα, δηλαδή του ιού που πυροδοτούν ανοσοποιητική αντίδραση. Ωστόσο, δεν απαντούν στο ερώτημα εάν κάποιος νόσησε κατά το παρελθόν και έγινε καλά.

Σε εντελώς θεωρητικό επίπεδο, οποιοσδήποτε πιστεύει ή υποψιάζεται ότι μπορεί να ασθένησε από τον κορωνοϊό θα μπορεί να προμηθεύεται το νέο τεστ αντισωμάτων από την Amazon ή από κάποιο άλλο . Σε πρώτη φάση, ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση έχει παραγγείλει 3,5 εκατομμύρια τεστ, τα οποία προφανώς δεν αρκούν για το σύνολο των Βρετανών, οπότε θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για εργαζομέ σε ζωτικής σημασίας οργανισμούς και για το ιατρο. Παραγγελίες έχουν γίνει και από άλλα ευρωπαϊκά . Όπως αναφέρουν οι βρετανικοί υγειονομικοί , τα νέα τεστ θα περάσουν από ορισμένες εργαστηριακές εξετάσεις προτού εγκριθεί η κυκλοφορία τους στην αγορά.

Παρότι το κόστος τους αποτελεί προς το παρόν επτασφράγιστο μυστικό, ένα παρόμοιο τεστ της βρετανικής εταιρείας SureScreen κοστίζει περίπου 6 , υπόσχεται ακρίβεια κατά 98% και χρειάζεται δέκα λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση