Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » ΟΗΕ σε ΗΠΑ-Β. Κορέα: Συνεχίστε τον διάλογο για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου
ΟΗΕ σε ΗΠΑ-Β. Κορέα: Συνεχίστε τον διάλογο για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου

ΟΗΕ σε ΗΠΑ-Β. Κορέα: Συνεχίστε τον διάλογο για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου

Τη βθιά του πογοήτευση εξέφρασε ο γ.γ. του Αντόνιο για τη ματαίωση της προγραμματισμένης για τον επόμενο μήνα συνάντησης του Αμερικανού προέδρου, και του Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σε ομιλία από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης ο κ. αναφέρθηκε στην είδηση που ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο, σημειώνοντας ότι: «Είμαι έντονα ανήσυχος για την ματαίωση της προγραμματισμένης συνάντησης στη Σιγκαπούρη μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και του ηγέτη της Λαοκρατικής ς της Κορέας».

Παράλληλα, ο γ.γ. του κάλεσε και τις δύο πλευρές να συνεχίσουν το διάλογο. «Αν έχω ένα προς όλα τα μέρη, αυτό που ζητώ είναι ατσάλινα νεύρα ώστε να μπορεί να τεθεί μια πορεία διαλόγου ικανής για την επίτευξη ενός κοινού στόχου που πρέπει να είναι η ειρηνική και επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ανακοίνωσή του παράλληλα τόνισε ότι είναι ατυχές ότι κανένας διεθνής εμπειρογνώμονας δεν προσκλήθηκε στην ανατίναξη των σηράγγων από τη Βόρεια Κορέα που χρησιμοποιούνταν στις πυρηνικές της δοκιμές, αν και καλωσόρισε την της Πιονγκγιάνγκ.

«Είναι ατυχές που διεθνείς εμπειρογνώμονες δεν προσκλήθηκαν να παραστούν ως μάρτυρες στο κλείσιμο της εγκατάστασης», τόνισε μια εκπρόσωπος του Γκουτέρες.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση