Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » ΟΗΕ: Εγκρίθηκε ομόφωνα η απόφαση για νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα
ΟΗΕ: Εγκρίθηκε ομόφωνα η απόφαση για νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα

ΟΗΕ: Εγκρίθηκε ομόφωνα η απόφαση για νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα

Το των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε ομόφωνα μια απόφαση η οποία προβλέπει την επιβολή νέων κυρώσεων στη , με σημαντικότερους τους περιορισμούς στον εφοδιασμό της σε και αέριο.

Η Κίνα είναι η χώρα που προμηθεύει τη με τη μεγαλύτερη ποσότητα του αργού που εισάγει.

Η υιοθέτηση της απόφασης αυτής σηματοδοτεί την επιβολή του 8ου γύρου κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ, εξαιτίας της νέας δοκιμής—της έκτης κατά σειρά—ενός πυρηνικού όπλου, στην οποία προχώρησε την 3η Σεπτεμβρίου. Το κείμενο που υιοθετήθηκε καταρτίστηκε και τέθηκε σε από τις ΗΠΑ.

Πέραν της επιβολής περιορισμών στις βορειοκορεατικές εισαγωγές πετρελαίου και αερίου, απαγορεύθηκαν επίσης οι προϊόντων υφαντουργίας από την Πιονγκγιάνγκ. Τα προϊόντα αυτά αποτέλεσαν τη δεύτερη σημαντικότερη πηγή συναλλάγματος μετά τον άνθρακα και άλλα για τη Βόρεια Κορέα το , καθώς η αξία των εξαγωγών της ανήλθε σε 752 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προώθησης του Εμπορίου και των Επενδύσεων στην Κορέα. Σχεδόν το 80% των προϊόντων αυτών καξε στην Κίνα.

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ Νίκι Χέιλι τόνισε κατά τη διάρκεια της ς του ΣΑ ότι η Ουάσινγκτον δεν θέλει πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα και πρόσθεσε ότι η Πιονγκγιάνγκ «δεν έχει ακόμη περάσει το σημείο μετά το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση