Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Oι τουρκικές αρχές επέτρεψαν στην οικογένεια του Οτσαλάν να τον επισκεφθεί
Oι τουρκικές αρχές επέτρεψαν στην οικογένεια του Οτσαλάν να τον επισκεφθεί

Oι τουρκικές αρχές επέτρεψαν στην οικογένεια του Οτσαλάν να τον επισκεφθεί

Oι τουρκικές αρχές επέτρεψαν στην του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του ηγέτη των Κούρδων που παραμένει φυλακισμένος στο Ιμραλί, να τον επισκεφθεί με αφορμή το Αΐντ, για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

«Λόγω της ιορτής της Θυσίας θα επιτραπεί στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, τον ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν), που παραμένει φυλακισμένος στο Ιμραλί, να δεχθεί επίσκεψη από την οικογένειά του» έγραψε το Ανατολή, που διευκρινίζει ότι η αφορά τον αδελφό του Μεχμέτ.

Η μεγάλη μουσουλμανική εορτή Αΐντ αλ Άντχα ξεκινά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Όπως μεταδίδουν πολλά τουρκικά μμε, η του ηγέτη του PKK δεν έχει λάβει να τον επισκεφθεί από την 6η Οκτωβρίου του 2014.

Έγκλειστος από το 1999, στην νησί Ιμραλί, στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν δεν έχει καν συναντηθεί με τους δικηγόρους του από τότε που η εκεχειρία μεταξύ του PKK και των δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκίας τερματίστηκε πριν από έναν χρόνο.

Οι τελευταίοι άνθρωποι που τον επισκέφθηκαν επισήμως ήταν μέλη μια αντιπροσωπείας της ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόληψη των βασανιστηρίων, τον Απρίλιο του 2016.

Η απόφαση των τουρκικών αρχών λαμβάνεται έξι ημέρες αφότου περίπου 50 ακτιβιστές υπέρ των Κούρδων, μεταξύ αυτών βουλευτές, ξεκίνησαν πείνας στο , στη νοτιοανατολική Τουρκία, για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση του Κούρδου ηγέτη.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συνέχιση της ς πείνας, ο βουλευτής και δήμαρχος της πόλης Βαν, αντίρ Γιλντιρίμ (HDP) ανακοίνωσε ότι «όσο κάποιο μέλος της οικογένειας, ένας δικηγόρος ή ένας πολιτικός, μέλος της επιτροπής υποστήριξης δεν μπορεί να επισκεφθεί τον Οτσαλάν στο Ιμραλί (…) και δεν λαμβάνουμε καμία διαβεβαίωση για την κατάσταση της υγείας του όσο και ότι οι συνθήκες ασφαλείας ισχύουν, θα (την) συνεχίσουμε».

Οι υποστηρικτές του Αμπντουλάχ Οτσαλάν εκφράζουν ανησυχία για την κατάσταση της υγείας τους. Αυτές ακριβώς οι ανησυχίες είχαν ενταθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου: φήμες είχαν κυκλοφορήσει τότε που αναφέρονταν στην πρόθεση των πραξικοπηματιών να σκοτώσουν τον ηγέτη του PKK.

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση