Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Οι Ταλιμπάν πίσω από την κατάρριψη αεροσκάφους στο Αφγανιστάν
Οι Ταλιμπάν πίσω από την κατάρριψη αεροσκάφους στο Αφγανιστάν

Οι Ταλιμπάν πίσω από την κατάρριψη αεροσκάφους στο Αφγανιστάν

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι «έριξαν» αφγανικό αεροπλάνο που συνετρίβη σήμερα στο ανατολικό τμήμα της χώρας, στην επαρχία κάζνι.

Στο επέβαιναν 83 άνθρωποι και – όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του – ότι δεν επρόκειτο  για εμπορική πτήση.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία Reuters και ΑΡ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε ότι η οργάνωση έριξε το αεροπλάνο, το οποίο ανήκει στον αμερικανικό στρατό και μετέφερε υψηλόβαθμους αξιωματικούς    της .

Σύμφωνα με τους Ταλιμπάν, το «πετούσε σε αποστολή παρακολούθησης».

«Στρατιωτικό αεροσκάφος των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων συνετρίβη… στην επαρχία άζνι», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιουλάχ Μουντζαχίντ, σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ολα τα μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με τον Μουντζαχίντ, στο σημείο της συντριβής έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις των Ταλιμπάν, οι οποίοι «χτενίζουν» επίσης την γύρω περιοχή για δύο άτομα που ισχυρίζονται ότι  επέζησαν της συντριβής.

Ο δημοσιογράφος Tariq Ghazniwal, φιλικά προσκείμενος προς την οργάνωση, έδωσε στην δημοσιότητα δύο φωτογραφίες από το κατεσμένο αεροσκάφος. Οι φωτογραφίες δείχνουν τα απομεινάρια ενός αεροσκάφους μεσαίου μεγέθους που συνετρίβη σε ένα χωράφι. Η ουρά του αεροπλάνου, που έμεινε άθικτη, φέρει το της αμερικανικής αεροπορίας.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι διερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος και ότι παραμένει ασαφές που ανήκει το αεροσκάφος που συνετρίβη.

Οι αμερικανικές δυνάμεις στην Καμπούλ, όταν ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν προέβησαν σε σχόλιο.«Το αεροπλάνο πραγματοποιούσε αποστολή των υπηρεσιών πληροφοριών και καταρρίφθηκε στην περιοχή Σάντο Χελ της τοποθεσίας τεχ Γιακ της επαρχίας Γάζνι».

Λίγο αργότερα, Αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη ήταν ένα μικρό στρατιωτικό αεροπλάνο. Ωστόσο το Πεντάγωνο απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες σχετικά με την συντριβή.

Ανώτερος αξιωματικός του υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι ερευνώνται τα αίτια του δυστυχήματος.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση