Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι καταγγέλλουν «προσβλητική» αναφορά των Times για τη σχέση τους
Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι καταγγέλλουν «προσβλητική» αναφορά των Times για τη σχέση τους

Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι καταγγέλλουν «προσβλητική» αναφορά των Times για τη σχέση τους

Ο της ς και ο νεότερος αδελφός του Χάρι κατήγγειλαν σήμερα δημόσια μια «προσβλητική» αναφορά σε εφημερίδα για τη σχέση τους, καθώς η βασιλική συναντάται σήμερα για να συζητήσει τους μελλοντικούς ρόλους του Χάρι και της Αμερικανίδας συζύγου του Μέγκαν.

Η εφημερίδα Times έγραψε, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενη πηγή, πως ο Χάρι και η Μέγκαν αποδιώχθηκαν από μια «στάση μπούλινγκ» του Ουίλιαμ που δεν υποδέχθηκε ευνοϊκά τη Μέγκαν.

«Παρά τις ξεκάθαρες διαψεύσεις, μια ψευδής ιστορία δημοσιεύεται σήμερα σε μια εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου που κάνει εικασίες για τη σχέση ανάμεσα στον Δούκα του Σάσεξ και τον Δούκα του Κέιμπριτζ», αναφέρεται στη δήλωση που εκδόθηκε από τα γραφεία του Ουίλιαμ και του Χάρι.

«Για δύο αδέλφια που νοιάζονται τόσο βαθιά για τα θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας, η χρήση προκλητικής γλώσσας κατ' αυτόν τον τρόπο είναι προσβλητική και δυνητικά επιβλαβής».

Έκτακτη σύσκεψη σήμερα της βασιλικής ς

Έκτακτη σύσκεψη της βασιλικής οικογένειας έχει συγκαλέσει για σήμερα η βασίλισσα της ς Ελισάβετ προκειμένου να συζητηθεί η του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του, Μέγκαν, να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Αξιωματούχοι του παλατιού δήλωσαν ότι η βασίλισσα κάλεσε τον εγγονό της Χάρι, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον πατέρα τους πρίγκιπα Κάρολο στο Σάντριγχαμ που βρίσκεται σε απόσταση 160 χιλιομέτρων βόρεια του υ. Η Μέγκαν που βρίσκεται στον Καναδά πιθανόν να συμμετάσχει στη σύσκεψη τηλεφωνικά.

Η συνάντηση αυτή αντικατοπτρίζει την επιθυμία της βασίλισσας να περιορίσει τις επιπτώσεις από την απόφαση του ζευγαριού που έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» στο παλάτι καθώς η έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια διαβούλευση.

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν ότι στη διάρκεια της συνάντησης θα εξεταστούν αρκετά ζητήματα με τη βασίλισσα να εκφράζει την αποφασιστικότητά της να λύσει το θέμα εντός ημερών και όχι εβδομάδων. Οπως και να ‘χει πάντως η όποια απόφαση θα πάρει χρόνο μέχρι να εφαρμοστεί, σχολιάζουν άνθρωποι από το παλάτι.

Μεταξύ των λεπτομερειών που πρέπει να διευθετηθούν είναι το ποιος θα πληρώνει για την ασφάλεια του ζευγαριού, ποιες κερδοφόρες δραστηριότητες μπορεί το ζεύγος να αναλάβει αλλά και το ποιες θα είναι οι φορολογικές επιπτώσεις μιας μετακόμισης στον Καναδά ή τις ΗΠΑ.

Οπως δήλωσε στο Sky News η βιογράφος της βασιλικής οικογένειας Αντζελα Λεβίν «η βασίλισσα θέλει να διεκπεραιώσει γρήγορα την υπόθεση γιατί δεν θέλει ο Χάρι να φύγει με άσχημο τρόπο και να μην επιστρέψει. Θέλουν να διατηρήσουν τη σύνδεση με την οικογένεια. Θα ήταν η απόλυτη τραγωδία αν η διαδικασία γινόταν με άσχημο τρόπο».

Κι ενώ βασιλικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η βασίλισσα πληγώθηκε από την -έκπληξη, φίλοι του ζευγαριού αναφέρουν ότι ο Χάρι και ο Μέγκαν ένιωθαν παραγκωνισμένοι εξαιτίας της επιθυμίας του παλατιού να εστιάσει σε αυτούς που βρίσκονται στη σειρά διαδοχής του θρόνου όπως ο πρίγκιπας Κάρολος, ο και ο γιος του Τζορτζ.

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση