Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » OHE: Η Ευρώπη πρέπει να δεχτεί έως 200.000 πρόσφυγες
OHE: Η Ευρώπη πρέπει να δεχτεί έως 200.000 πρόσφυγες

OHE: Η Ευρώπη πρέπει να δεχτεί έως 200.000 πρόσφυγες

Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να δεχτούν έως και 200.000 και να υιοθετήσουν μια κοινή στρατηγική για τη διαχείριση της κρίσης, αντί για την «αποσπασματική» προσέγγιση που επιδεικνύουν έως τώρα, διαμήνυσε η του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Σε του, ο Ύπατος Αρμοστής Αντόνιο Γκουτιέρεζ τόνισε πως το σχέδιο μετεγκατάστασης και φιλοξενίας θα έχει μόνο εάν συνοδευτεί με «επαρκείς δυνατότητες υποδοχής, ειδικά στην Ελλάδα».

Τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται σχέδιο για τη μετεγκατάσταση συνολικά 160.000 προσφύγων, ο κ. Γκουτιέρεζ επισήμανε πως η Ε.Ε. πρέπει να κινητοποιήσει όλες τις δυνατότητές της για την αντιμετώπιση της κρίσης, κάνοντας λόγο για μια στιγμή που θα «ορίσει» την ενωμένη Ευρώπη.

Ο κ. Γκουτιέρεζ υπογράμμισε πως το μέγεθος της προσφυγικής κρίσης απαιτεί συλλογική προσπάθεια εκ μέρους των χωρών της Ε.Ε., με «γενναία μέτρα» για την άμεση σταθεροποίηση της κατάστασης και στη συνέχεια ένα μοίρασμα της ευθύνης για την μεσομακροπρόθεσμη επίλυση του προβλήματος.

«Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι ευθύνη μόνο λίγων κρατών-μελών της Ε.Ε.», προσέθεσε, συμπληρώνοντας πως η Αρμοστεία είναι έτοιμη να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο.

«Η Ευρώπη βρίσκεται ενώπιον της στιγμής της αλήθειας. Αυτή είναι η στιγμή να επαναβεβαιωθούν οι αξίες πάνω στις οποίες χρίστηκε», καταλήγει ο επικεφαλής της UNHCR.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση