Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ομπάμα για πυρηνική τρομοκρατία: Ο κίνδυνος μειώθηκε, η απειλή παραμένει
Ομπάμα για πυρηνική τρομοκρατία: Ο κίνδυνος μειώθηκε, η απειλή παραμένει

Ομπάμα για πυρηνική τρομοκρατία: Ο κίνδυνος μειώθηκε, η απειλή παραμένει

O πρόεδρος των προειδοποίησε σήμερα ότι η «» μιας επίθεσης «πυρηνικής ς», την οποία θα διαπράξουν τζιχαντιστές συνεχίζει να πλανάται πάνω από την διεθνή κοινότητα, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται παγκοσμίως για την αποτροπή της.

«Ελαττώσαμε σημαντικά τον κίνδυνο. Όμως (…) η της πυρηνικής ς παραμένει και θα συνεχίσει να εξαπλώνεται» δήλωσε ο στην ομιλία που εκφώνησε κατά την έναρξη των εργασιών της ς στη Διεθνή Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια στην Ουάσιγκτον.

«Ευτυχώς, χάρη στις συντονισμένες μας προσπάθειες, καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν κατάφερε έως σήμερα να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο ή μια «βρώμικη» που κατασκευάζεται από ραδιενεργά υλικά» υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Ο ίδιος ωστόσο υπενθύμισε ότι η ισλαμιστική οργάνωση «Αλ Κάιντα προσπαθεί εδώ και καιρό (να αποκτήσει) πυρηνικά υλικά» κι ότι «τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στις επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες είχαν καταγράψει σε βίντεο (τις κινήσεις) ενός ανώτερου αξιωματούχου ενός πυρηνικού εργοστασίου».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στην περίπτωση που αυτοί οι παρανοϊκοί πάρουν στα χέρια τους μια πυρηνική ή πυρηνικά υλικά, θα τα χρησιμοποιήσουν σίγουρα για να σκοτώσουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορέσουν».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση