Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Ομπάμα για πυρηνική τρομοκρατία: Ο κίνδυνος μειώθηκε, η απειλή παραμένει
Ομπάμα για πυρηνική τρομοκρατία: Ο κίνδυνος μειώθηκε, η απειλή παραμένει

Ομπάμα για πυρηνική τρομοκρατία: Ο κίνδυνος μειώθηκε, η απειλή παραμένει

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε σήμερα ότι η «απειλή» μιας επίθεσης «πυρηνικής τρομοκρατίας», την οποία θα διαπράξουν συνεχίζει να πλανάται πάνω από την διεθνή κοινότητα, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται παγκοσμίως για την της.

«Ελαττώσαμε σημαντικά τον κίνδυνο. Όμως (…) η απειλή της πυρηνικής τρομοκρατίας παραμένει και θα συνεχίσει να εξαπλώνεται» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στην που εκφώνησε κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στη Διεθνή Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια στην Ουάσιγκτον.

«Ευτυχώς, χάρη στις συντονισμένες μας προσπάθειες, καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν κατάφερε έως σήμερα να αποκτήσει ένα πυρηνικό ή μια «βρώμικη» που κατασκευάζεται από ραδιενεργά υλικά» υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Ο ίδιος ωστόσο υπενθύμισε ότι η ισλαμιστική οργάνωση «Αλ Κάιντα προσπαθεί εδώ και καιρό (να αποκτήσει) υλικά» κι ότι «τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στις επιθέσεις στο και στις είχαν καταγράψει σε βίντεο (τις κινήσεις) ενός ανώτερου αξιωματούχου ενός πυρηνικού εργοστασίου».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στην περίπτωση που αυτοί οι παρανοϊκοί πάρουν στα χέρια τους μια πυρηνική ή υλικά, θα τα χρησιμοποιήσουν σίγουρα για να σκοτώσουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορέσουν».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις για το σύνολο των καλλιεργειών #σφοδρέςβροχοπτώσεις - https://t.co/ntKkOdCKbp -

  • Κ. Παπανάτσιου: Επείγει η αντιπλημμυρική και αντιδιαβρωτική θωράκιση του Αν. και Β. Πηλίου - https://t.co/MIv0W8tqKd… -

  • Συνελήφθη 47χρονη στον Αλμυρό που έβρισε, απείλησε 37χρονη #ΑΤΑλμυρού - https://t.co/r3l2Jx9zH0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση