Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ο Τραμπ μειώνει το όριο μεταναστών που θα δεχτούν οι ΗΠΑ για το 2018
Ο Τραμπ μειώνει το όριο μεταναστών που θα δεχτούν οι ΗΠΑ για το 2018

Ο Τραμπ μειώνει το όριο μεταναστών που θα δεχτούν οι ΗΠΑ για το 2018

Η του Ντόναλντ σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό των προσφύγων τους οποίους πρόκειται να υποδεχθούν οι την επόμενη χρονιά στους 45.000, σύμφωνα με δύο ενήμερες για την του Λευκού Οίκου, παρότι υπερασπιστές των προσφύγων χαρακτηρίζουν αυτό το όριο—το οποίο εάν επαληθευτεί θα είναι το χαμηλότερο μετά το 1980—εντελώς ανεπαρκές μπροστά στις ανθρωπιστικές κρίσεις που έχουν ξεσπάσει σε διεθνές επίπεδο.

Από το 1980, όταν είχε ψηφιστεί ο νόμος για την στις , το ταβάνι δεν είχε οριστεί ποτέ κάτω από τους 67.000, αν και οι αφίξεις ήταν πολύ μειωμένες μία συγκεκριμένη χρονιά, ενώ τα τελευταία χρόνια κυμαινόταν μεταξύ των 70.000 και των 80.000.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικής Ασφαλείας θα έχουν διαβουλεύσεις με μέλη του Κογκρέσου για το ζήτημα σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της αμερικανικής προεδρίας. Η του ρεπουμπλικάνου για το νέο όριο θα ανακοινωθεί μετά τις διαβουλεύσεις αυτές, διευκρίνισαν δύο αξιωματούχοι. Τον αριθμό των 45.000 προβλεπόμενων μετεγκαταστάσεων ανέφερε πρώτη η εφ Wall Street Journal.

Βάσει του νόμου, ο πρόεδρος πρέπει να συμβουλεύεται το Κογκρέσο όσον αφορά τον αριθμό των αφίξεων προσφύγων πριν από την έναρξη του οικονομικού έτους, την 1η Οκτωβρίου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση