Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ο Τραμπ κάλεσε τις ΗΠΑ να απαγορεύσουν την είσοδο Μουσουλμάνων
Ο Τραμπ κάλεσε τις ΗΠΑ να απαγορεύσουν την είσοδο Μουσουλμάνων

Ο Τραμπ κάλεσε τις ΗΠΑ να απαγορεύσουν την είσοδο Μουσουλμάνων

Ο τόνλντ Τρμπ κάλεσε την Δευτέρα τις ΗΠΑ να μην επιτρέπουν τις εισόδους Μουσουλμάνων στην χ μέχρι η αμερικανική ηγεσία να “βγάλει άκρη” ως προς την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής. Η πρόταση του χαρακτηρίζεται πρωτοφανής και θυμίζει ρατσιστική οργάνωση και όχι υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, που τον Σεπτέμβριο δήλωνε ότι αγαπάει τους Μουσουλμάνους, στράφηκε εναντίον τους μετά τις επιθέσεις στο , ζητώντας την καταγραφή όλων των Μουσουλμάνων που ζουν στις ΗΠΑ και επαναλαμβάνοντας παλιές φήμες περί Μουσουλμάνων που γιόρταζαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη . Υόρκη. Αμέσως μετά είδε τις επιδόσεις του στις δημοσκοπήσεις να βελτιώνονται.

Υποστηρίζοντας ότι το “μίσος” πολλών Μουσουλμάνων για τους Αμερικανούς είναι “ακατανόητο”, ο είπε στην δήλωσή του ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσουν την προέλευση και την αιτία του μίσους.

“Μέχρι να καταφέρουμε να ορίσουμε και να καταλάβουμε το πρόβλημα και την επικίνδυνη απειλή που αντιμετωπίζουμε, η χ μας δεν μπορεί να είναι θύμα φρικτών επιθέσεων από ανθρώπους που πιστεύουν μόνο στο τζιχάντ και δεν έχουν κανένα λόγο να σεβαστούν την ανθρώπινη …” δήλωσε ο Τραμπ. Κι όταν ρωτήθηκε τι τον οδήγησε στην δήλωσή του, απάντησε: “Ο θάνατος…”

Η πρόταση του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων αντιβαίνει στις αξίες των ΗΠΑ και θα ζημίωνε την εθνική ασφάλεια, σχολίασε στο CNN ο Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας στον Λευκό Οίκο.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση