Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ο Τραμπ κάλεσε τις ΗΠΑ να απαγορεύσουν την είσοδο Μουσουλμάνων
Ο Τραμπ κάλεσε τις ΗΠΑ να απαγορεύσουν την είσοδο Μουσουλμάνων

Ο Τραμπ κάλεσε τις ΗΠΑ να απαγορεύσουν την είσοδο Μουσουλμάνων

Ο τόναλντ κάλεσε την Δευτέρα τις ΗΠΑ να μην επιτρέπουν τις εισόδους Μουσουλμάνων στην χώρα μέχρι η αμερικανική ηγεσία να “βγάλει άκρη” ως προς την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής ς. Η πρόταση του χαρακτηρίζεται πρωτοφανής και θυμίζει ρατσιστική οργάνωση και όχι υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα των ΗΠΑ.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, που τον Σεπτέμβριο δήλωνε ότι αγαπάει τους Μουσουλμά, στράφηκε εναντίον τους μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, ζητώντας την καταγραφή όλων των Μουσουλμάνων που ζουν στις ΗΠΑ και επαναλαμβάνοντας παλιές φήμες περί Μουσουλμάνων που γιόρταζαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη . Υόρκη. Αμέσως μετά είδε τις επι του στις δημοσκοπήσεις να βελτιώνονται.

Υποστηρίζοντας ότι το “μίσος” πολλών Μουσουλμάνων για τους Αμερικανούς είναι “ακατανόητο”, ο Τραμπ είπε στην δήλωσή του ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσουν την προέλευση και την αιτία του μίσους.

“Μέχρι να καταφέρουμε να ορίσουμε και να καταλάβουμε το πρόβλημα και την επικίνδυνη που αντιμετωπίζουμε, η χώρα μας δεν μπορεί να είναι φρικτών επιθέσεων από ανθρώπους που πιστεύουν μόνο στο τζιχάντ και δεν έχουν κανένα λόγο να σεβαστούν την ανθρώπινη ζωή…” δήλωσε ο Τραμπ. Κι όταν ρωτήθηκε τι τον οδήγησε στην δήλωσή του, απάντησε: “Ο …”

Η πρόταση του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων αντιβαίνει στις αξίες των ΗΠΑ και θα ζημίωνε την εθνική ασφάλεια, σχολίασε στο CNN ο Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας στον Λευκό Οίκο.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση