Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ο Τραμπ δηλώνει πως «δεν έχει ιδέα» αν ο δράστης της σφαγής στο Λας Βέγκας ανήκε στο ΙΚ
Ο Τραμπ δηλώνει πως «δεν έχει ιδέα» αν ο δράστης της σφαγής στο Λας Βέγκας ανήκε στο ΙΚ

Ο Τραμπ δηλώνει πως «δεν έχει ιδέα» αν ο δράστης της σφαγής στο Λας Βέγκας ανήκε στο ΙΚ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ δήλωσε την Τρίτη ότι δεν γνωρίζει εάν ο δράστης της σφαγής στο Λας Βέγκας, ο Στίβεν Πάντοκ, ανήκε πράγματι στο (ΙΚ), όπως υποστήριξε η τζιχαντιστική οργάνωση αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την , χωρίς να παρουσιάσει πάντως κάποιο τεκμήριο γι' αυτό.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους για τη φερόμενη σχέση του δράστη της χειρότερης σφαγής στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ (59 νεκροί, άλλοι 500 και πλέον τραυματίες) με το ΙΚ, ο απάντησε: «δεν έχω ιδέα».

«Όχι τ» η συζήτηση για την οπλοκατοχή

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε την Τρίτη ότι δεν είναι να γίνει πολιτικός διάλογος σχετικά με τον έλεγχο της οπλοκατοχής, με νωπή τη σφαγή στο Λας Βέγκας, όπου ένας ένοπλος σκότωσε 59 ανθρώπους και τραυσε άλλους 500 και πλέον.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της επιστροφής του μετά την επίσκεψή του στις περιοχές που επλήγησαν από τον κυκλώνα Μαρία στο Πουέρτο Ρίκο εάν θεωρεί πως θα γίνει διάλογος για τον έλεγχο της οπλοκατοχής, ο Τραμπ απάντησε «ίσως αυτό να έρθει», αλλά πρόσθεσε «όχι τώρα».

Τη θέση αυτή είχε προβάλει ο και τη Δευτέρα. Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς είχε χαρακτηρίσει «πρόωρη» την επανέναρξη του διαλόγου για τον έλεγχο των πωλήσεων όπλων αμέσως μετά το στο Λας Βέγκας.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση