Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ο Τεντ Κρουζ νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ στην Αϊόβα
Ο Τεντ Κρουζ νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ στην Αϊόβα

Ο Τεντ Κρουζ νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ στην Αϊόβα

Ο ερουσιστής του Τέξς, Τεντ Κρουζ, με την υποστήριξη των Ευαγγελιστών Χριστιανών, κέρδισε άνετα τον Ντόναλντ Τραμπ στις προκριματικές της Αϊόβα.

Στην πρώτη αναμέτρηση των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα, ο ερουσιαστής της Φλόριντα, Μάρκο Ρούμπιο, τερσε τρίτος και ισχυροποιεί την θέση της εναλλακτικής λύσης για τους ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικάνων οι οποίοι δεν υποστηρίζουν ούτε τον Κρουζ, ούτε τον Τραμπ.

Με καταμετρημένο το 85% των εκλογικών τμημάτων, ο Κρουζ κέρδισε το 28%, ο Τραμπ το 24% και ο Ρούμπιο το 23% των ψήφων.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, η και ο Γερουσιαστής του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς, δίνουν μάχη ψήφο με ψήφο, με την Χ. Κλίντον να διατηρεί ένα πολύ μικρό προβάδισμα. Ένας τρίτος υποψήφιος, ο Κυβερνήτης του Μέριλαντ, Μάρτιν Ο Μάλει, αποσύρθηκε από την κούρσα.

Τόσο ο Τραμπ όσο και ο Κρουζ αντιπροσωπεύουν εφιάλτες για το κατεστημένο του κόμματος, αν και για διαφορετικούς λόγους. Ο γερουσιαστής του Τέξας προκαλεί έντονη ανησυχία για τις ακραία συντηρητικές θέσεις του, ενώ ο μεγιστάνας της αγοράς ακινήτων ερεθίζει με τον λαϊκισμό του και την πολιτική «αθυροστομία» του. Και οι δύο απειλούν να αποξενώσουν το Ρεπουμπλικανικό από τον κεντρώο χώρο και να αποδειχθούν εύκολοι αντίπαλοι για τη , ενδεχομένως δε να συμπαρασύρουν το κόμμα σε ήττα και στις παράλληλες για τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση