Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / O συγκυβερνήτης εσκεμμένα επέλεξε να οδηγήσει σε κάθοδο το αεροπλάνο
O συγκυβερνήτης εσκεμμένα επέλεξε να οδηγήσει σε κάθοδο το αεροπλάνο

O συγκυβερνήτης εσκεμμένα επέλεξε να οδηγήσει σε κάθοδο το αεροπλάνο

Ο συγκυβερνήτης είχε κλειδωθεί μέσα στο πιλοτήριο και εσκεμμένα έριξε το Airbus 320, σύμφωνα με όσα είπε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Brice Robin, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα των NYT.

Ο 28χρονος Andreas Lubitz, Γερμανικής υπηκοότητας συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροπλάνου δεν άνοιξε στον πιλότο που χτύπαγε μανιωδώς τη πόρτα του πιλοτηρίου.

“Δεν γνωρίζω το λόγο για τον οποίο ο συγκυβερνήτης θέλησε να καταστρέψει το ”, είπε η εισαγγελία.

Κληθήσα να σχολιάσει εάν επρόκειτο για αυτοκτονία, είπε πως ” δεν μπορώ να ονομάσω κάτι τέτοιο αυτοκτονία εάν είσαι υπεύθυνος για τις ζωές 150 ατόμων”. Ο εισαγγελέας υπογράμμισε ωστόσο πως ο συγκυβερνήτης “δεν είχε καταχωρισθεί ως τρομοκράτης” και πως “τίποτε δεν μας επιτρέπει να πούμε ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ” στο στάδιο αυτό.

Ο συγκυβερνήτης ήταν ζωντανός αλλά δεν αποκρινόταν στα μηνύματα του πύργου ελέγχου.  Όταν ο κυβερνήτης επέστρεψε στο πιλοτήριο δεν πήρε απάντηση για να μπει στην καμπίνα. “Στόχος ήταν να ρίξει οικειοθελώς αυτό το ”, είπε ο εισαγγελέας, ο οποίος προσέθεσε ότι απενεργοποίησε τον αυτόματο πιλότο και πάτησε το κουμπί καθόδου.

“Δεν γνωρίζουμε αν το είχε σχεδιάσει καιρό αλλά έκανε τα πάντα για να βγάλει εκτός πιλοτηρίου τον πιλότο και όταν πήγε τουαλέτα ο , βρήκε ευκαιρία να τον κλειδώσει απέξω”, είπε.

“Ο ένας ήταν στο πιλοτήριο και ο άλλος δεν ήταν”, δήλωσε τηλεφωνικά προς το Reuters και ο Κριστόφ Κούμπα της εισαγγελίας του Ντίσελντορφ, προσθέτοντας πως η πληροφορία προέρχεται από ερευνητές στη .

Εισαγγελείς και των δύο χωρών εξετάζουν τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ ψάχνουν το δεύτερο μαύρο κουτί.

 

πηγή:news247.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση