Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » O συγκυβερνήτης εσκεμμένα επέλεξε να οδηγήσει σε κάθοδο το αεροπλάνο
O συγκυβερνήτης εσκεμμένα επέλεξε να οδηγήσει σε κάθοδο το αεροπλάνο

O συγκυβερνήτης εσκεμμένα επέλεξε να οδηγήσει σε κάθοδο το αεροπλάνο

Ο συγκυβερνήτης είχε κλειδωθεί μέσα στο πιλοτήριο και εσκεμμένα έριξε το Airbus Α320, σύμφωνα με όσα είπε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Brice Robin, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα των NYT.

Ο 28χρονος Andreas Lubitz, Γερμανικής υπηκοότητας συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροπλάνου δεν άνοιξε στον πιλότο που χτύπαγε μανιωδώς τη πόρτα του πιλοτηρίου.

“Δεν γνωρίζω το λόγο για τον οποίο ο συγκυβερνήτης θέλησε να καταστρέψει το αεροπλάνο”, είπε η εισαγγελία.

Κληθήσα να σχολιάσει εάν επρόκειτο για αυτοκτονία, είπε πως ” δεν μπορώ να ονομάσω κάτι τέτοιο αυτοκτονία εάν είσαι υπεύθυνος για τις ζωές 150 ατόμων”. Ο εισαγγελέας υπογράμμισε ωστόσο πως ο συγκυβερνήτης “δεν είχε καταχωρισθεί ως τρομοκράτης” και πως “τίποτε δεν μας επιτρέπει να πούμε ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική επίθεση” στο στάδιο αυτό.

Ο συγκυβερνήτης ήταν ζωντανός αλλά δεν αποκρινόταν στα μηνύματα του πύργου ελέγχου.  Όταν ο κυβερνήτης επέστρεψε στο πιλοτήριο δεν πήρε απάντηση για να μπει στην καμπίνα. “Στόχος ήταν να ρίξει οικειοθελώς αυτό το αεροσκάφος”, είπε ο εισαγγελέας, ο οποίος προσέθεσε ότι απενεργοποίησε τον αυτόματο πιλότο και πάτησε το κουμπί καθόδου.

“Δεν γνωρίζουμε αν το είχε σχεδιάσει καιρό αλλά έκανε τα πάντα για να βγάλει εκτός πιλοτηρίου τον πιλότο και όταν πήγε τουαλέτα ο πιλότος, βρήκε ευκαιρία να τον κλειδώσει απέξω”, είπε.

“Ο ένας ήταν στο πιλοτήριο και ο άλλος δεν ήταν”, δήλωσε τηλεφωνικά προς το και ο Κριστόφ Κούμπα της εισαγγελίας του Ντίσελντορφ, προσθέτοντας πως η πληροφορία προέρχεται από στη Γαλλία.

Εισαγγελείς και των δύο χωρών εξετάζουν τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ ψάχνουν το δεύτερο μαύρο κουτί.

 

πηγή:news247.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση