Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » O συγκυβερνήτης εσκεμμένα επέλεξε να οδηγήσει σε κάθοδο το αεροπλάνο
O συγκυβερνήτης εσκεμμένα επέλεξε να οδηγήσει σε κάθοδο το αεροπλάνο

O συγκυβερνήτης εσκεμμένα επέλεξε να οδηγήσει σε κάθοδο το αεροπλάνο

Ο συγκυβερνήτης είχε κλειδωθεί μέσα στο πιλοτήριο και εσκεμμένα έριξε το Α320, σύμφωνα με όσα είπε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Brice Robin, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα των NYT.

Ο 28χρονος Andreas Lubitz, Γερμανικής υπηκοότητας συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροπλάνου δεν άνοιξε στον πιλότο που χτύπαγε μανιωδώς τη πόρτα του πιλοτηρίου.

“Δεν γνωρίζω το λόγο για τον οποίο ο συγκυβερνήτης θέλησε να καταστρέψει το αεροπλάνο”, είπε η εισαγγελία.

Κληθήσα να σχολιάσει εάν επρόκειτο για αυτοκτονία, είπε πως ” δεν μπορώ να ονομάσω κάτι τέτοιο αυτοκτονία εάν είσαι υπεύθυνος για τις ζωές 150 ατόμων”. Ο εισαγγελέας υπογράμμισε ωστόσο πως ο συγκυβερνήτης “δεν είχε καταχωρισθεί ως τρομοκράτης” και πως “τίποτε δεν μας επιτρέπει να πούμε ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ” στο στάδιο αυτό.

Ο συγκυβερνήτης ήταν ζωντανός αλλά δεν αποκρινόταν στα μηνύματα του πύργου ελέγχου.  Όταν ο κυβερνήτης επέστρεψε στο πιλοτήριο δεν πήρε απάντηση για να μπει στην καμπίνα. “Στόχος ήταν να ρίξει οικειοθελώς αυτό το ”, είπε ο εισαγγελέας, ο οποίος προσέθεσε ότι απενεργοποίησε τον αυτόματο πιλότο και πάτησε το κουμπί καθόδου.

“Δεν γνωρίζουμε αν το είχε σχεδιάσει καιρό αλλά έκανε τα πάντα για να βγάλει εκτός πιλοτηρίου τον πιλότο και όταν πήγε τουαλέτα ο , βρήκε ευκαιρία να τον κλειδώσει απέξω”, είπε.

“Ο ένας ήταν στο πιλοτήριο και ο άλλος δεν ήταν”, δήλωσε τηλεφωνικά προς το και ο Κριστόφ Κούμπα της εισαγγελίας του Ντίσελντορφ, προσθέτοντας πως η πληροφορία προέρχεται από στη .

Εισαγγελείς και των δύο χωρών εξετάζουν τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ ψάχνουν το δεύτερο .

 

πηγή:news247.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση