Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ο Ρούμεν Ράντεφ νικητής των προεδρικών εκλογών στη Βουλγαρία
Ο Ρούμεν Ράντεφ νικητής των προεδρικών εκλογών στη Βουλγαρία

Ο Ρούμεν Ράντεφ νικητής των προεδρικών εκλογών στη Βουλγαρία

Ο Ρούμεν Ράντεφ, υποψήφιος της σοσιλιστικής ολίτευσης, ένα πρόσωπο που θεωρείται φίλα προσκείμενο στη Μόσχα, νίκησε στις προεδρικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα.

Ο Ράντεφ κερδίζει ποσοστό 59,4% των ψήφων έναντι ποσοστού 36,2% της Τσέτσκα Τσάτσεβα, που ήταν υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος, με το καταμετρημένο ποσοστό ψήφων να φτάνει στο 99,3% των εκλογικών τμημάτων.

Το εκλογικό ανταποκρίνεται στις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων και σημαίνει ότι ο Ράντεφ θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου με πενταετή θητεία, στις 22 Ιανουαρίου του 2017.

Ο της Βουλγαρίας Μπόικο ανακοίνωσε ότι παραιτείται, όπως ακριβώς είχε προαναγγείλει, μετά την ήττα της υποψηφίας του κεντροδεξιού κυβερνώντος κόμματος στις προεδρικές εκλογές. Η κατάρρευση της κυβέρνησης μειοψηφίας του ενδέχεται να οδηγήσει σε μήνες ς αστάθειας και πιθανόν την διεξ πρόωρων εκλογών την του 2017. «Αύριο ή μεθαύριο, την πρώτη εργάσιμη ημέρα του κοινοβουλίου, θα υποβάλω την παραίτησή μου», είπε ο Μπορίσοφ σε δημοσιογράφους.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση