Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε το τέλος της επιδημίας του ιού Εμπολα στη Γουινέα
Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε το τέλος της επιδημίας του ιού Εμπολα στη Γουινέα

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε το τέλος της επιδημίας του ιού Εμπολα στη Γουινέα

Δύο χρόνια μετά το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα του ιού Εμπολα στη Γουινέα, με θύμα ένα ενός έτους, η χώρα της δυτικής Αφρικής απαλλάχθηκε επίσημα σήμερα από την επιδημία, έξι εβδομάδες μετά την αποθεραπεία του τελευταίου ασθενή, ενός βρέφους γεννήθηκε με τον ιό.

Ο ανακοίνωσε την Τρίτη το τέλος της μετάδοσης του ιού Εμπολα στη Γουινέα, μετά την παρέλευση 42 ημερών δηλαδή δύο φορές η επώασης 21 ημερών αποτελεί την μέγιστη διάρκεια επώασης του ιού από τότε επιβεβαιώθηκε το δεύτερο αρνητικό τεστ στον τελευταίο αποθεραπευμένο ασθενή.

«Η Γουινέα εισέρχεται πλέον σε μια περίοδο ενισχυμένης επιδημιολογικής επιτήρησης 90 ημερών ώστε να μπορεί να εντοπίσει γρήγορα οποιοδήποτε νέο κρούσμα και να εμποδίσει έτσι τη του ιού», πρόσθεσε ο ΠΟΥ.

«Ο ΠΟΥ συγχαίρει την κυβέρνηση της Γουινέας και τους πολίτες της γιατί κατάφεραν να σταματήσουν την επιδημία του ιού Εμπολα στη χώρα τους, κάτι που συνιστά μείζον επίτευγμα», αναφέρει σε ο γιατρός Μοχάμεντ Μπελοσίν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Γουινέα.

Η επιδημία του Εμπολα στη δυτική , η σοβαρότερη μετά την ανίχνευση του ιού στην κεντρική το 1976, ξέσπασε στη Γουινέα στα τέλη του 2013.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρόκριση στους «οκτώ» για Τσιτσιπά – Σάκκαρη #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/PeqGjCCrW0 -

  • Στο Κτίριο Καπνού η «Επάνοδος» #ΚτίριοΚαπνού - https://t.co/wNGdA6JVjF -

  • Κ. Παπανάτσιου: Η κοροϊδία των συνταξιούχων από την ΝΔ συνεχίζεται με τη φορολόγηση αναδρομικών για τα έτη 2015-201… - https://t.co/eYoYAc6ZF6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση