Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ο πιλότος της πτήσης ΜΗ370 αυτοκτόνησε
Ο πιλότος της πτήσης ΜΗ370 αυτοκτόνησε

Ο πιλότος της πτήσης ΜΗ370 αυτοκτόνησε

Πυκνό μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που χάθηκε ενώ πραγματοποιούσε δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

Εμπειρογνώμονες που μελέτησαν την υπόθεση κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο  της Ζαχάριε Αμάντ Σαχ οδήγησε επίτηδες το  στη και ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία αυτοκτονία- δολοφονία.

Η πτήση που αναχώρησε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο χάθηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου 2014 με 239 επιβαίνοντες κάνοντας μία απότομη αναστροφή.

Τα δεδομένα από τους δορυφόρους έδειξαν πως πιθανότατα τα καύσιμα του αεροσκάφους τελείωσαν και συνετρίβη στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, δυτικά της ς, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από εκεί που έπρεπε να βρίσκεται.
«Αυτό ήταν προσχεδιασμένο, έγινε επίτηδες», σημείωσε ο Mάρτιν Ντόλαν, επικεφαλής των υποβρύχιων ερευνών, σε τηλεοπτική του στην εκπομπή 60 Minutes Australia.

Ο 53χρονος είχε δίπλα του τον Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίντ, έναν άπειρο συγκυβερνήτη που πετούσε για πρώτη φορά χωρίς επίβλεψη.

Μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσης, οι αρχές της Μαλαισίας έψαξαν τα α και των δύο πιλότων και κατάσχεσαν τους προσωπικούς τους υπολογιστές. Στον φορητό υπολογιστή του κυβερνήτη βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία που έδειχναν πως είχε χρησιμοποιήσει προσομοιωτή πτήσης για να εξασκηθεί στην αναστροφή του υ.

Ο Σάιμον Χάρβεϊ, Βρετανός πιλότος που είχε πετάξει Boeing 777 στην Ασία, τόνισε ότι η  «ήταν καλά σχεδιασμένη ώστε να εξαφανιστεί το αεροσκάφος». Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, ο πιλότος φρόντισε να πετάει στα σύνορα Ταϊλάνδης – Μαλαισίας παραπλανώντας τους δύο πύργους ελέγχου.

Ο Καναδός ερευνητής αεροπορικών δυστυχημάτων Λάρι Βανς πιστεύει πως ο πιλότος Zαχάριε φόρεσε μάσκα οξυγόνου πριν προχωρήσει σε αποσυμπίεση της καμπίνας ώστε να λιποθυμήσουν το πλήρωμα και οι επιβάτες και τελικά να πεθάνουν από ασφυξία.

Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο αν ο πιλότος είχε ακόμη τον έλεγχο του αεροσκάφους όταν αυτό συνετρίβη στον ωκεανό η αν απλώς τελείωσαν τα καύσιμα και το αεροπλάνο έπεσε ακυβέρνητο στο .

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση