Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ο Πάπας δίνει άφεση αμαρτιών για αμβλώσεις
Ο Πάπας δίνει άφεση αμαρτιών για αμβλώσεις

Ο Πάπας δίνει άφεση αμαρτιών για αμβλώσεις

Άφεση αμαρτιών στις που υποβλήθηκαν σε άμβλωση πρόκειται να δώσει η μαιοκαθολική Εκκλησία κατά τη διάρκεια του Ιερού Έτους (Ιωβηλαίου), όπως έγινε γνωστό με την τελευταία παπική επιστολή.

Σύμφωνα με τις διδαχές της Εκκλησίας, η άμβλωση είναι τόσο βαρύ αμάρτημα, ώστε ακόμα και αυτοί που βοηθούν στην πραγματοποίησή της αφορίζονται άμεσα.
Συνήθως δικαίωμα να δώσουν άφεση σε γυναίκες που υποβλήθηκαν σε άμβλωση έχουν μόνο συγκεκριμένοι ιερωμένοι και ιεραπόστολοι. Ομως κατά το Ιωβηλαίο, το οποίο θα διαρκέσει από τις 8 Δεκεμβρίου 2015 μέχρι τις 26 οεμβρίου 2016, άφεση αμαρτιών θα μπορούν να δίνουν όλοι οι ιερείς. Κεντρικό θέμα του Ιωβηλαίου είναι η ευσπλαχνία, όπως ανακοίνωσε τον Μάρτιο ο προκαθήμενος της μαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος. Αυτό αναφέρει σε επιστολή που δόθηκε χθες στη από την Αγία Εδρα. Ειδικότερα, ο Πάπας Φραγκίσκος περιγράφει την υπαρξιακή και που αντιμετωπίζουν όσες γυναίκες υποβλήθηκαν σε άμβλωση και λέει ότι έχει συναντήσει πάρα πολλές γυναίκες με εμφανή στην τους τα ίχνη αυτής της οδυνηρής και αγωνιώδους ς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ο πρώτος μη Ευρωπαίος Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε 1.300 χρόνια. Εγινε αμέσως γνωστός για την ανεκτικότητα με την οποία προσεγγίζει διάφορα θέματα που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ταμπού για τους καθολικούς.

Βέβαια, επί του παρόντος ο Πάπας Φραγκίσκος δεν έχει δείξει ότι προτίθεται να αμβλύνει, με οποιονδήποτε τρόπο, την της Εκκλησίας στις αμβλώσεις. Ωστόσο, η απόφασή του για τη συγχώρεση των γυναικών που υπέπεσαν σε αυτή την αμαρτία προκάλεσε ανησυχία στους πιο συντηρητικούς κύκλους της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, που βλέπουν τον Πάπα Φραγκίσκο να προσεγγίζει το ζήτημα με λιγότερη ένταση από τους προκατόχους τους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση