Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ο Πάπας δίνει άφεση αμαρτιών για αμβλώσεις
Ο Πάπας δίνει άφεση αμαρτιών για αμβλώσεις

Ο Πάπας δίνει άφεση αμαρτιών για αμβλώσεις

Άφεση αμαρτιών στις γυναίκες που υποβλήθηκαν σε άμβλωση πρόκειται να δώσει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία κατά τη διάρκεια του Ιερού Έτους (Ιωβηλαίου), όπως έγινε γνωστό με την τελευταία παπική επιστολή.

Σύμφωνα με τις διδαχές της Εκκλησίας, η άμβλωση είναι τόσο βαρύ αμάρτημα, ώστε ακόμα και αυτοί που βοηθούν στην πραγματοποίησή της αφορίζονται άμεσα.
Συνήθως δικαίωμα να δώσουν άφεση σε γυναίκες που υποβλήθηκαν σε άμβλωση έχουν μόνο συγκεκριμένοι ιερωμένοι και ιεραπόστολοι. Ομως κατά το Ιωβηλαίο, το οποίο θα διαρκέσει από τις 8 Δεκεμβρίου 2015 μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2016, άφεση αμαρτιών θα μπορούν να δίνουν όλοι οι ιερείς. Κεντρικό θέμα του Ιωβηλαίου είναι η ευσπλαχνία, όπως ανακοίνωσε τον Μάρτιο ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος. Αυτό αναφέρει σε επιστολή που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από την Αγία Εδρα. Ειδικότερα, ο Πάπας Φραγκίσκος περιγράφει την υπαρξιακή και ηθική ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν όσες γυναίκες υποβλήθηκαν σε άμβλωση και λέει ότι έχει συναντήσει πάρα πολλές γυναίκες με εμφανή στην καρδιά τους τα ίχνη αυτής της οδυνηρής και αγωνιώδους απόφασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ο πρώτος μη Ευρωπαίος Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε 1.300 χρόνια. Εγινε αμέσως γνωστός για την ανεκτικότητα με την οποία προσεγγίζει διάφορα θέματα που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν ταμπού για τους καθολικούς.

Βέβαια, επί του παρόντος ο Πάπας Φραγκίσκος δεν έχει δείξει ότι προτίθεται να αμβλύνει, με οποιονδήποτε τρόπο, την αντίσταση της Εκκλησίας στις αμβλώσεις. Ωστόσο, η απόφασή του για τη συγχώρεση των γυναικών που υπέπεσαν σε αυτή την αμαρτία προκάλεσε ανησυχία στους πιο συντηρητικούς κύκλους της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, που βλέπουν τον Πάπα Φραγκίσκο να προσεγγίζει το ζήτημα με λιγότερη από τους προκατόχους τους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση