Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ο Πάπας αμφισβητεί τη χριστιανοσύνη του Τραμπ
Ο Πάπας αμφισβητεί τη χριστιανοσύνη του Τραμπ

Ο Πάπας αμφισβητεί τη χριστιανοσύνη του Τραμπ

Σε μεταξύ του Πάπα και του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για το χρίσμα, Ντόναλντ Τραμπ, εξελίχθηκε το δι του πρώτου στο Μεξικό λόγω των αναφορών του στην ανθρώπινη των μεταναστών που προσπαθούν να διαφύγουν από τη βία. Η μετανάστευση είναι μείζον ζήτημα στην αμερικανική προεκ εκστρατεία και ο υποψήφιος για το χρίσμα από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, επέκρινε την απόφαση του Πάπα να πραγματοποιήσει λειτουργία στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού. Ο Ποντίφικας απάντησε ότι «δεν είναι χριστιανός όποιος μιλάει για τείχη και όχι για γέφυρες», δήλωση την οποία ο Τραμπ χαρακτήρισε επαίσχυντη.

Νωρίτερα ο Φραγκίσκος τέλεσε λειτουργία στα σύνορα, εκεί όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά το πέρασμα της ερήμου. Επρόκειτο για ενέργεια υψηλού συμβολισμού, ιδίως όταν ο σκαρφάλωσε σε μια ράμπα, που αντικρίζει τον Ρίο κράντε και χωρίζει τη Σιουδάδ Χουάρες στο Μεξικό, από το Ελ Πάσο του Τέξας. Εκεί κατέθεσε λουλούδια κάτω από έναν μαύρο σταυρό και ευλόγησε εκατοντάδες στην αμερικανική πλευρά, που τον χαιρετούσαν με συγκίνηση. Στη συνέχεια, χοροστάτησε σε λειτουργία με περισσότερους από 300.000 πιστούς καθολικούς στη μεξικανική πλευρά των συνόρων, ενώ δεκάδες χιλιάδες ακόμη παρακολούθησαν την από γιγαντοοθόνη στο στάδιο του Ελ Πάσο.

Ο πρώτος Λατινοαμερικανός Ποντίφικας απέφυγε να θίξει την πολιτική πτυχή του θέματος και έδωσε έμφαση στην των μεταναστών. «Δεν μπορούμε να αρνηθούμε την ανθρωπιστική κρίση, που τα τελευταία χρόνια σημαδεύτηκε από τη μετανάστευση πολλών χιλιάδων ανθρώπων, είτε με τρένα, είτε με οχήματα, είτε με τα πόδια, διασχίζοντας χιλιάδες χιλιόμετρα, μέσα από βουνά, ερήμους και αφιλόξενες ζώνες», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση