Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ο Λευκός Οίκος απειλεί τον Πούτιν με αντίποινα για τις κυβερνοεπιθέσεις
Ο Λευκός Οίκος απειλεί τον Πούτιν με αντίποινα για τις κυβερνοεπιθέσεις

Ο Λευκός Οίκος απειλεί τον Πούτιν με αντίποινα για τις κυβερνοεπιθέσεις

Με αντίποινα απειλεί ο Λευκός Οίκος τον Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγορώντας τον ευθέως για τις κυβερνοεπιθέσεις κατά τη διάρκεια των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Οι δεν θα μείνουν χωρίς να αντιδράσουν, ανακοίνωσε ο πρόεδρος , σύμφωνα με το AFP, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο NPR, η οποία θα μεταδοθεί σήμερα και αποσπάσματά της έχουν δοθεί από το βράδυ της Πέμπτης στη .

«Είναι σαφές ότι εάν μία ξένη κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, προσπαθεί να πλήξει την ακεραιότητα των εκλογών μας, τότε θα πρέπει να αντιδράσουμε», δηλώνει ο Μπαράκ προσθέτοντας «Και θα το κάνουμε αυτό τη στιγμή που εμείς θα αποφασίσουμε». Επισήμανε ακόμα ότι «ορισμένες από αυτές τις πράξεις αοίνων θα είναι σαφείς και δημόσιες, ενώ άλλες ίσως να μην είναι έτσι».

Αν και ο Μπαράκ Ομπάμα δεν αναφέρεται στον Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη αυτή, ένας από τους συμβούλους του, ο Μπεν Ρόουντς, το έκανε χθες στο δίκτυο MSNBC: «Δεν πιστεύω ότι γεγονότα με τόσο σημαντικές επιπτώσεις συμβαίνουν στους κόλπους της ρωσικής κυβέρνησης χωρίς να το γνωρίζει ο Βλαντίμιρ Πούτιν…εν τέλει, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι υπεύθυνος για τις πράξεις της ρωσικής κυβέρνησης».

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε και πάλι να εννοηθεί χθες ότι ο Λευκός Οίκος παίρνει κομματική θέση και δήλωσε: «Εάν η Ρωσία, ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, έκανε πειρατεία, για ποιον λόγο ο Λευκός Οίκος περίμενε τόσο πολύ για να αντιδράσει; Γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν παρά μετά την ήττα της Χίλαρι;», έγραψε στο Twitter.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κάνει γνωστή τη συμπάθειά του προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν, έναν άνθρωπο του οποίου τις αρετές ως ηγέτη επαινεί συχνά και με τον οποίο επιδιώκει να αναθερμάνει τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις.

Στις αρχές του Οκτωβρίου, που  η κυβέρνηση Ομπάμα κατηγόρησε τη Ρωσία ότι πραγματοποίησε πειρατείας κατά του Δημοκρατικού Κόμματος και του επιτελείου της Χίλαρι Κλίντον με στόχο τον επηρεασμό της αμερικανικής εκλογικής διαδικασίας, η διεύθυνση των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών είχε σχολιάσει ότι «μόνο υψηλόβαθμοι ρώσοι αξιωματούχοι» θα μπορούσαν να έχουν εγκρίνει αυτές τις δραστηριότητες.

Στη συνέχεια, μετά τις εκλογές, της CIA διέρρευσε στον Τύπο, κατηγορώντας αυτή τη φορά τη ρωσική ότι ενήργησε για να επιτύχει την εκλογή του Τραμπ έναντι της Χίλαρι Κλίντον.

Η έχει απορρίψει με κατηγορηματικότητα τις κατηγορίες ως «παραλογισμούς».

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση