Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ο Κοέλιο επικαλείται την κρίση στην Ελλάδα
Ο Κοέλιο επικαλείται την κρίση στην Ελλάδα

Ο Κοέλιο επικαλείται την κρίση στην Ελλάδα

Τρεις μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία, ο Συντηρητικός πρωθ Πέδρο Πάσος Κοέλιο αναφέρθηκε προχθές στα προβλήματα της Ελλάδας προκειμένου να τονίσει στους ψηφοφόρους ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική».

Οι αολιτευόμενοι Σοσιαλιστές, που επικρίνουν τον Κοέλιο για την καταστροφή θέσεων εργασίας, τις δαπανών και τις φόρων, έχουν, σύμφωνα με τις , σημαντικές πιθανότητες να επικρατήσουν στις εκλογές που θα γίνουν στις αρχές Οκτωβρίου.

«Είναι στο χέρι των Πορτογάλων να επιλέξουν τη μακροπρόθεσμη αλλαγή ή να διακινδυνεύσουν έναν άλλο δρόμο», είπε ο Πάσος Κοέλιο σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό  σταθμό  SIC. Το  2011 η  Πορτογαλία δανείστηκε 78 δισεκατομμύρια από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ενώ τώρα δανείζεται από τις αγορές, συνεχίζοντας ωστόσο να εφαρμόζει οδυνηρά μέτρα.

«Η της ς απέτυχε», είπε ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ς, Αντόνιο Κόστα. «Μιλούν για επιτυχίες παραβλέποντας την τεράστια αύξηση της ανεργίας και της μετανάστευσης προς το εξωτερικό τα τελευταία χρόνια», είπε ο Κόστα.

Πώς όμως θα επηρεάσουν οι εξελίξεις στην Ελλάδα τη στρατηγική των Σοσιαλιστών στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας; Πορτογάλοι αναλυτές εκτίμησαν ότι, πρώτον, θα ενισχυθούν οι κεντρώες φωνές στο εσωτερικό των Σοσιαλιστών και, δεύτερον ότι, παραδόξως, μπορεί να αυξηθούν οι πιθανότητες να σχηματίσουν αυτοδύναμη , αφού οι σχηματισμοί στα αριστερά τους, που έχουν ταυτιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να υποστούν πλήγμα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση