Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Ο Κοέλιο επικαλείται την κρίση στην Ελλάδα
Ο Κοέλιο επικαλείται την κρίση στην Ελλάδα

Ο Κοέλιο επικαλείται την κρίση στην Ελλάδα

Τρεις μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην , ο Συντηρητικός πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος αναφέρθηκε προχθές στα προβλήματα της Ελλάδας προκειμένου να τονίσει στους ψηφοφόρους ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική».

Οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλιστές, που επικρίνουν τον για την καταστροφή θέσεων εργασίας, τις περικοπές δαπανών και τις αυξήσεις φόρων, έχουν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, σημαντικές πιθανότητες να επικρατήσουν στις εκλογές που θα γίνουν στις αρχές Οκτωβρίου.

«Είναι στο χέρι των Πορτογάλων να επιλέξουν τη μακροπρόθεσμη αλλαγή ή να διακινδυνεύσουν έναν άλλο δρόμο», είπε ο Πάσος Κοέλιο σε στον τηλεοπτικό  σταθμό  SIC. Το  2011 η  δανείστηκε 78 δισεκατομμύρια από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ενώ τώρα δανείζεται από τις αγορές, συνεχίζοντας ωστόσο να εφαρμόζει οδυνηρά μέτρα.

«Η της κυβέρνησης απέτυχε», είπε ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης, Αντόνιο Κόστα. «Μιλούν για επιτυχίες παραβλέποντας την τεράστια της ανεργίας και της μετανάστευσης προς το εξωτερικό τα τελευταία χρόνια», είπε ο Κόστα.

Πώς όμως θα επηρεάσουν οι εξελίξεις στην Ελλάδα τη στρατηγική των Σοσιαλιστών στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας; Πορτογάλοι αναλυτές εκτίμησαν ότι, πρώτον, θα ενισχυθούν οι κεντρώες φωνές στο εσωτερικό των Σοσιαλιστών και, δεύτερον ότι, παραδόξως, μπορεί να αυξηθούν οι πιθανότητες να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση, αφού οι σχηματισμοί στα αριστερά τους, που έχουν ταυτιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να υποστούν πλήγμα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αύξηση των ΚΑΠ για τους ορεινούς Δήμου ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #δήμαρχοςΝοτίουΠηλίου… - https://t.co/NKepmXt7NM -

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση