Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12 ετών και άνω
Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12 ετών και άνω

Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12 ετών και άνω

Τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech κτά του κορωνοϊού σε πιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω ενέκρινε ο Καναδάς, όπως ανακοίνωσε το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Ο Καναδάς γίνεται η πρώτη χώρα που το εγκρίνει για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Η υπηρεσία Υγεία Καναδά στο συμπέρασμα ότι το είναι «ασφαλές και αποτελεσματικό» για την πρόληψη από την Covid-19 στα παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών, αφότου διεξήγαγε «αυστηρή επιστημονική εξέταση και ανεξάρτητη από γνωστά αποδεικτικά στοιχεία», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Ο Καναδάς είχε εγκρίνει αρχικά το εμβόλιο για τα άτομα ηλικίας από 16 ετών και πάνω.

Τον περασμένο μήνα, ο πρωθ του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, κάλεσε τους πολίτες να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή, καθώς η εκστρατεία εμβολιασμού «παράγει » απέναντι στον πολλαπλασιασμό των παραλλαγμένων στελεχών του ιού.

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου όλος ο είναι εξαντλημένος, αλλά βρισκόμαστε σε ένα τρίτο κύμα, που είναι εξαιρετικά σοβαρό», σημείωσε σε Τύπου, που παραχώρησε.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να κρατήσουμε μερικές ακόμη εβδομάδες για την πραγματική επιπεδο της καμπύλης και να επιτρέψουμε στα εμβόλια που θα φτάσουν κατά εκατομμύρια τις επόμενες εβδομάδες να φέρουν », δήλωσε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση