Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ο γερμανικός στρατός πούλησε φορητό υπολογιστή με απόρρητο αρχείο
Ο γερμανικός στρατός πούλησε φορητό υπολογιστή με απόρρητο αρχείο

Ο γερμανικός στρατός πούλησε φορητό υπολογιστή με απόρρητο αρχείο

Ο γερμνικός στρτός πούλησε μεταχειρισμένο φορητό υπολογιστή στον σκληρό δίσκο του οποίου εξακολουθούσε να υπάρχει τουλάχιστον ένα απόρρητο αρχείο, έγραψε χθες Σάββατο η Süddeutsche Zeitung.

Κατά το δημοσίευμα της ς, στον υπολογιστή υπήρχαν οδηγίες χρήσης του εκτοξευτήρα πολλαπλών ρουκετών MARS, σε έγγραφο με την ένδειξη «απόρρητες πληροφορίες — αποκλειστικά για επίσημη χρήση».

Προφανώς τα περιεχόμενα του σκληρού δίσκου δεν διαγράφτηκαν πριν από την πώληση του υπολογιστή.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε τη Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ ότι δεν μπορούσε κανείς να αντλήσει «κρίσιμες» πληροφορίες για το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα του γερμανικού πυροβολικού από το έγγραφο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αγοραστής, βαυαρός δασοκόμος, αγόρασε τέσσερις μεταχειρισμέ υπολογιστές από τον VEBEG, δημόσιο οργανισμό ο οποίος εκποιεί μεταχειρισμένο κρατικό εξοπλισμό, σε δημοπρασία στον διαδικτυακό ιστότοπο eBay το .

Ένας από τους υπολογιστές είχε ακόμη εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα και αν χρησιμοποιούσε κανείς το όνομα του τελευταίου χρήστη ως συνθηματικό, αποκτούσε στα περιεχόμενά του, εξήγησε η Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ. Ο νέος ιδιοκτήτης του μηχανήματος ενημέρωσε το υπουργείο για το εύρημά του τον Μάρτιο.

Το υπουργείο ενημέρωσε την ότι μετά τη διαμαρτυρία του αγοραστή, εξέτασε «εξαντλητικά» τα αρχεία του ως προς τις πωλήσεις μεταχειρισμένου εξοπλισμού πληροφορικής και διαπίστωσε ότι το 2016, ακόμη ένας υπο τα περιεχόμενα του σκληρού δίσκου του οποίου δεν είχαν διαγραφεί πωλήθηκε επίσης μέσω του VEBEG.

Το εάν και κατά πόσον αυτός ο σκληρός δίσκος περιείχε εμπιστευτικά δεν μπορεί να εξακριβωθεί, παραδέχθηκε το υπουργείο.

Κατά τη Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ, το υπουργείο αγόρασε ξανά τον υπολογιστή της Bundeswehr με το επίμαχο αρχείο μέσω VEBEG. Ο νέος κάτοχος του τον επέστρεψε στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, πάντως διατήρησε τους υιπους τρεις υπολογιστές στην κατοχή του.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση