Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » O επόμενος Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση προτείνει να υποβαθμισθούν οι σχέσεις με την Άγκυρα
O επόμενος Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση προτείνει να υποβαθμισθούν οι σχέσεις με την Άγκυρα

O επόμενος Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση προτείνει να υποβαθμισθούν οι σχέσεις με την Άγκυρα

Ο Ούγγρος , ο οποίος πρόκειται να αναλάβει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη θέση του επιτρόπου αρμόδιου για τη διεύρυνση, πρότεινε κατά την ακρόασή του από το να υποβαθμισθεί η σχέση της με την Τουρκία, από χώρα υποψήφια για ένταξη σε στρατηγικό εταίρο.

Ο Βάρελι περιγράφει την ως «εταίρο-κλειδί για την σε ευρύ φάσμα τομέων», περιλαμομένης της μετανάστευσης, όμως προειδοποιεί επίσης πως «δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μ σε πρόσφατα ανησυχητικά γεγονότα».

«Η επόμενη Επιτροπή θα πρέπει γι'αυτό να αρχίσει να σκέπτεται … πώς να αναπτύξουμε μια στρατηγική σύμπραξη βασισμένη σε κοινά συμφέροντα», λέει ο Βάρελι, επικαλούμενος ως παράδειγμα τις συμφωνίες που συνήφθησαν με ανατολικούς εταίρους, όπως η .

Κατά την ακρόασή του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Βάρελι απέρριψε ανησυχίες ότι μπορεί να αποτελέσει φερέφωνο του ούγγρου πρωθυπουργού και επέμεινε ότι «ως επίτροπος δεν θα δεχθώ επέμβαση στο χαρτοφυλάκιό μου από οποιαδήποτε ».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση