Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / O επόμενος Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση προτείνει να υποβαθμισθούν οι σχέσεις με την Άγκυρα
O επόμενος Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση προτείνει να υποβαθμισθούν οι σχέσεις με την Άγκυρα

O επόμενος Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση προτείνει να υποβαθμισθούν οι σχέσεις με την Άγκυρα

Ο Ούγγρος , ο οποίος πρόκειται να αναλάβει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη θέση του επιτρόπου αρμόδιου για τη διεύρυνση, πρότεινε κατά την ακρόασή του από το να υποβαθμισθεί η σχέση της με την , από χώρα υποψήφια για ένταξη σε στρατηγικό εταίρο.

Ο Βάρελι περιγράφει την Άγκυρα ως «εταίρο-κλειδί για την σε ευρύ φάσμα τομέων», περιλαμβανομένης της μετανάστευσης, όμως προειδοποιεί επίσης πως «δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια σε πρόσφατα ανησυχητικά γεγονότα».

«Η επόμενη Επιτροπή θα πρέπει γι’αυτό να αρχίσει να σκέπτεται … πώς να αναπτύξουμε μια στρατηγική σύμπραξη βασισμένη σε κοινά συμφέροντα», λέει ο Βάρελι, επικαλούμενος ως παράδειγμα τις συμφωνίες που συνήφθησαν με ανατολικούς εταίρους, όπως η .

Κατά την ακρόασή του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Βάρελι απέρριψε ανησυχίες ότι μπορεί να αποτελέσει φερέφωνο του ούγγρου πρωθυπουργού και επέμεινε ότι «ως δεν θα δεχθώ επέμβαση στο χαρτοφυλάκιό μου από οποιαδήποτε κυβέρνηση».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση