Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ο επίτροπος Χαν στη συνάντηση των πρωθυπουργών των Δυτικών Βαλκανίων στο Δυρράχιο
Ο επίτροπος Χαν στη συνάντηση των πρωθυπουργών των Δυτικών Βαλκανίων στο Δυρράχιο

Ο επίτροπος Χαν στη συνάντηση των πρωθυπουργών των Δυτικών Βαλκανίων στο Δυρράχιο

Σήμερα, ο Γιαχάνες Χαν, επίτροπος Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας και Διαπραγματεύσεων για τη Διεύρυνση, βρίσκεται στο Δυρράχιο της Αλβανίας προκειμένου να συμμετάσχει σε άτυπη των πρωθυπουργών των Δυτικών Βαλκανίων.

Οι συζητήσεις στο πλαίσιο της συνάντησης επικεντρώνονται ιδίως στην περιφερειακή οικονομική ολοκλήρωση, συμπεριλαμβανομένου του Περιφερειακού Οικονομικού Χώρου (REA).

«Ο Περιφερειακός Οικονομικός Χώρος αποτελεί το κλειδί για την επίτευξη του στόχου της περιφερειακής οικονομικής ολοκλήρωσης. Για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια, το ενδοπεριφερειακό σημειώνει άνοδο: αύξηση κατά περισσότερο από 13 % των εμπορικών συναλλαγών στο εσωτερικό της Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών της Κεντρικής Ευρώπης (CEFTA) το σε σύγκριση με το 2016. Με βάση τα ανωτέρω, η δική μας πρόβλεψη ότι ο REA θα μπορούσε να δημιουργήσει περίπου 80 000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2025 φαίνεται σχεδόν υπερβολικά επιφυλακτική», τόνισε ο επίτροπος Χαν, «και έθεσε τις στους τομείς του κράτους δικαίου, καθώς και της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας, στο επίκεντρο της δέσμευσης της Επιτροπής για την εν λόγω περιοχή κατά την ευρωπαϊκή της πορεία».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση