Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ο Επίτροπος Αβραμόπουλος εγκαινιάζει το νέο Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (ECTC)
Ο Επίτροπος Αβραμόπουλος εγκαινιάζει το νέο Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (ECTC)

Ο Επίτροπος Αβραμόπουλος εγκαινιάζει το νέο Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (ECTC)

Σήμερ, στο περιθώριο της Άτυπης Συνόδου του Συμβουλίου Δικιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στο , ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος εγκαινιάζει το νέο Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (ECTC), μαζί με τον Oλλανδό υπουργό Ασφάλειας και Δικαιοσύνης, Ard Van der Steur, εξ' ονόματος της Ολλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της και τον διευθυντή της Europol κ. .

To Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (ECTC) θα ενισχύσει σημαντικά την ικανότητα της Europol να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, καθώς θα διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών και την επιχειρησιακή συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών. Θα επικεντρωθεί δε ειδικότερα στην αντιμετώπιση των ξένων τρομοκρατών μαχητών, την πυροβόλων όπλων και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Ο Επίτροπος Αβραμόπουλος δήλωσε σχετικά: “Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ ανταποκρίθηκαν γρήγορα και με πυγμή στις τρομοκρατικές του περασμένου έτους και κινήθηκαν ώστε να αυξήσουν την ικανότητα αντιμετώπισης της τρομοκρατικής ς από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως προβλέπεται στο Ευρωπαϊκό Θεματολόγιο για την Ασφάλεια που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η θέσπιση του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας αποτελεί σημαντική ευκαιρία στρατηγικής σημασίας για την ΕΕ ώστε να καταστεί η συλλογική μας προσπάθεια πιο αποτελεσματική. Καλώ τα κράτη μέλη της ΕΕ να εμπιστευτούν και να στηρίξουν το Ευρωπαϊκό αυτό Κέντρο προκειμένου να επιτύχει στην σημαντική του

"Αλιεύοντας" την είδηση