Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ο Αμπαούντ ανάμεσα στους νεκρούς της χθεσινής επιδρομής στο Σεν Ντενί
Ο Αμπαούντ ανάμεσα στους νεκρούς της χθεσινής επιδρομής στο Σεν Ντενί

Ο Αμπαούντ ανάμεσα στους νεκρούς της χθεσινής επιδρομής στο Σεν Ντενί

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο βέλγος τζιχαντιστής που θεωρείται ότι ενορχήστρωσε τις πολύνεκρες στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή, σκοτώθηκε κατά την διάρκεια της πολύωρης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε την Τετάρτη στο προάστιο Σεν τενί της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Εισαγγελέα Φρανσουά Μολέν, το του Αμπαούντ αναγνωρίστηκε από τα αποτυπώματα και ήταν διάτρητο από σφαίρες. Επίσης, έφερε τραύματα και από θραύσματα χειροβομβίδας η οποία εξερράγη κατά την διάρκεια της επιδρομής.

“Σε αυτό το στάδιο δεν ξέρουμε αν ο Αμπαούντ αυτοκτόνησε” δήλωσε ο Μουλέν.

Κατά την πολύωρη ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε την αστυνομική επιδρομή στο Σεν τενί, μία καμικάζι πυροδότησε το γιλέκο με τα εκρηκτικά που φορούσε. Ηταν η Χάσνα Αιτμπουλασέν, 26 ετών, ξαδέλφη του Αμπαούντ.

νωρίζουμε ότι ο Αμπαούντ, ένας εκ των εγκεφάλων των επιθέσεων, είναι ανάμεσα στους νεκρούς” δήλωσε ο γάλλος πρωθ, Μανουέλ Βαλς, ενώπιον της αλλικής Βουλής. Ο κ. Βαλς εξήρε την “εξαιρετική δουλειά” της Γαλλικής Αστυνομίας και των Μυστικών υπηρεσιών της χς.

Ερευνα στην Αθήνα

Οπως αποκάλυψε η «Κ», μυστική έρευνα για τον εντοπισμό του Αμπαούντ είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον περασμένο Ιανουάριο. Είχαν, τότε, προκύψει ενδείξεις πως ο Αμπαούντ διηύθυνε από την Αθήνα τον πυρήνα τζιχαντιστών που είχε εξαρθρωθεί στην πόλη Βερβιέ του Βελγίου και σχεδίαζε επίθεση κατά αστυνομικού στόχου. Παράλληλα με την στο Βέλγιο, στις 15 Ιανουαρίου, στην Αθήνα αναζητούνταν άτομο (υπήρχαν υπόνοιες πως επρόκειτο για τον Αμπαούντ) που φέρεται να κατηύθυνε τους Βέλγους τζιχαντιστές μέσω κινητού τηλεφώνου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση