Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νύχτα βομβαρδισμών με 45 νεκρούς στο Χαλέπι
Νύχτα βομβαρδισμών με 45 νεκρούς στο Χαλέπι

Νύχτα βομβαρδισμών με 45 νεκρούς στο Χαλέπι

Τη χειρότερη νύχτα βομβαρδισμών εδώ και κάμποσους μήνες έζησε το ελεγχόμενο από τους αντικαθεστωτικούς, ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 45, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να συνιστά την έμπρακτη απάντηση της ς Ασαντ –και της σίας που την υποστηρίζει– στην προχθεσινή πρόταση του Αμερικανού υπ. Τζον Κέρι για προσωρινή αναστολή των πολεμικών αεροσκαφών στη Συρία, πρόταση την οποία υποστήριξε χθες και ο ερμανός ΥΠΕΞ, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Παράταση του εμφυλίου πολέμου για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα προέβλεψε, με συνέντευξή του στο πρακτορείο Associated Press, ο Μπασάρ Ασαντ, επικαλούμενος την υποστήριξη της ένοπλης ς από τις , την και αραβικά κράτη του Κόλπου. Στην ίδια συνέντευξη, ο Σύρος πρόεδρος χαρακτήρισε «απολύτως σκόπιμο» τον βομβαρδισμό μονάδων του συριακού στρατού από αμερικανικά αεροπλάνα, το περασμένο Σάββατο, σημειώνοντας ότι διήρκησε περισσότερο από μία .

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η δημοσιο από τον Μπαράκ επιστολής που του έστειλε ο εξάχρονος Αλεξ από τη Νέα Υόρκη, προσκαλώντας στην οικογένειά του τον μικρό Ομράν από τη Συρία, που είχε συγκλονίσει πρόσφατα τη διεθνή κοινή γνώμη, καθώς το βίντεο που τον εμφάνιζε αιμόφυρτο έπειτα από βομβαρδισμό είχε κάνει τον γύρο του κόσμου.

Μιλώντας στη σύνοδο του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο Αμερικανός ηγέτης δήλωσε ότι «ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος αν όλοι μοιάζαμε περισσότερο με τον Αλεξ».

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση