Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ντράγκι: Η εγκατάλειψη του ευρώ δεν θα ωφελούσε κανένα κράτος
Ντράγκι: Η εγκατάλειψη του ευρώ δεν θα ωφελούσε κανένα κράτος

Ντράγκι: Η εγκατάλειψη του ευρώ δεν θα ωφελούσε κανένα κράτος

Η εγκτάλειψη του δεν θ ωφελούσε κανένα κράτος – μέλος της Ευρωζώνης και οι κυβερνήσεις είναι αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες τους, υποστήριξε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο .

Σε μια τοποθέτησή του που ερμηνεύτηκε ως μια από τις αυστηρές επικρίσεις του στους ευρωπαίους πολιτικούς για την αποδυνάμωση της εμπιστοσύνης στην , ο , μιλώντας από τη Λουμπλιάνα, τόνισε ότι η γενεσιουργός αιτία των οικονομικών προβλημάτων της ς είναι πολιτική.

«Οι χώρες που εφάρμοσαν μεταρρυθμίσεις δεν εξαρτώνται από μια ευέλικτη συναλλαγματική ισοτιμία για να επιτύχουν », ανέφερε ακόμη και πρόσθεσε:

«Αν μια χ έχει χαμηλή ανάπτυξη της παραγωγικότητάς της λόγω ριζωμένων διαρθρωτικών προβλημάτων, η απάντηση δεν μπορεί να είναι η συναλλαγματική ισοτιμία».

Ο επικεφαλής της διαπίστωσε εξάλλου επιβράδυνση της διαδικασίας εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και χαλαρότητα στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ενώ σημείωσε ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι εύθραυστη και ότι συνεχίζουν να υπάρχουν αποκλίσεις μεταξύ των χωρών-μελών του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση