Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ντόναλντ Τραμπ, «θολή» η επόμενη μέρα
Ντόναλντ Τραμπ, «θολή» η επόμενη μέρα

Ντόναλντ Τραμπ, «θολή» η επόμενη μέρα

Θολό είναι το της επόμενης μέρας στις των ΗΠΑ με τον υπόλοιπο κόσμο, λίγες ώρες μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ιδιαίτερα στην Ευρώπη, μετά τις απαξιωτικές αναφορές του νέου ηγέτη της υπερδύναμης στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ΝΑΤΟ, την υποστήριξή του στο και τη δήλωσή του ότι εμπιστεύεται εξίσου την Αγκελα με τον , επικρατεί έντονη ανησυχία.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας, τεκτονικών αναταράξεων στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και νέων συνεργασιών στην Ανατολική Μεσόγειο, υπάρχουν πολλές άγνωστες παράμετροι που γεννούν ανησυχίες, αλλά προσφέρουν και ευκαιρίες. Για την , που έχει στον πυρήνα της ς της το διεθνές δίκαιο, προκαλεί εύλογο προβληματισμό το γεγονός ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος δεν τρέφει ιδιαίτερο σεβασμό για διεθνείς οργανισμούς όπως τα Ην. Εθνη, αλλά και περιφερειακούς όπως η Ε.Ε., ή ακόμη και το ΝΑΤΟ, και προτάσσει τον «νόμο του ισχυρού».

Ακόμη και στο πεδίο της οικονομίας, η Τραμπ αναμένεται να τηρήσει αποστάσεις από τον παρεμβατικό ρόλο του ΔΝΤ, αλλά και γενικότερα την εμπλοκή στο « ζήτημα», εξέλιξη αρνητική σε σχέση με την περίοδο όπου η αμερικανική επιρροή υπήρξε υποστηρικτική της Ελλάδας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση