Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Ντόναλντ Τραμπ, «θολή» η επόμενη μέρα
Ντόναλντ Τραμπ, «θολή» η επόμενη μέρα

Ντόναλντ Τραμπ, «θολή» η επόμενη μέρα

Θολό είναι το σκηνικό της επόμενης μέρας στις σχέσεις των ΗΠΑ με τον υπόλοιπο κόσμο, λίγες ώρες μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ιδιαίτερα στην Ευρώπη, μετά τις απαξιωτικές αναφορές του νέου ηγέτη της υπερδύναμης στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ΝΑΤΟ, την υποστήριξή του στο Brexit και τη δήλωσή του ότι εμπιστεύεται εξίσου την Αγκελα Μέρκελ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, επικρατεί έντονη ανησυχία.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας, τεκτονικών αναταράξεων στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και νέων συνεργασιών στην Ανατολική Μεσόγειο, υπάρχουν πολλές άγνωστες παράμετροι που γεννούν ανησυχίες, αλλά προσφέρουν και ευκαιρίες. Για την Αθήνα, που έχει στον πυρήνα της πολιτικής της το διεθνές δίκαιο, προκαλεί εύλογο προβληματισμό το γεγονός ότι ο νέος Αμερικανός πρόεδρος δεν τρέφει ιδιαίτερο σεβασμό για διεθνείς οργανισμούς όπως τα Ην. Εθνη, αλλά και περιφερειακούς όπως η Ε.Ε., ή ακόμη και το ΝΑΤΟ, και προτάσσει τον «νόμο του ισχυρού».

Ακόμη και στο πεδίο της οικονομίας, η κυβέρνηση Τραμπ αναμένεται να τηρήσει αποστάσεις από τον παρεμβατικό ρόλο του ΔΝΤ, αλλά και γενικότερα την εμπλοκή στο «ελληνικό ζήτημα», εξέλιξη αρνητική σε σχέση με την περίοδο Ομπάμα όπου η αμερικανική επιρροή υπήρξε υποστηρικτική της Ελλάδας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρελθόν ο Πόζογλου, παρών ο Βασιλούδης στον Ολυμπιακό Βόλου - https://t.co/JUhyaWhdXF -

  • Πρεμιέρα της Παιδικής Σκηνής της Πειραματικής Σκηνής με «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» - https://t.co/NYilpMfqwf -

  • Ενέργειες του δημάρχου Σκοπέλου στην Αθήνα - https://t.co/4F2HFial5R -

"Αλιεύοντας" την είδηση