Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νταβούτογλου: «Μαχητές του PKK πίσω από την επίθεση στην Άγκυρα»
Νταβούτογλου: «Μαχητές του PKK πίσω από την επίθεση στην Άγκυρα»

Νταβούτογλου: «Μαχητές του PKK πίσω από την επίθεση στην Άγκυρα»

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίς Αχμέτ Ντβούτογλου ανακοίνωσε ότι ασφαλή στοιχεία που προέρχονται από την έρευνα δείχνουν ότι μαχητές του βρίσκονται πίσω από τη χθεσινή στην Αγκυρα. Συνολικά, έχουν γίνει 11 και πραγματοποιούνται εξετάσεις DNA, ενώ έχουν αναγνωρισθεί 35 από τους 37 νεκρούς της επίθεσης, πρόσθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι μια , μέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (), πιστεύεται ότι είναι ένας από τους δύο ύποπτους που πραγματοποίησαν τη χθεσινή επίθεση.

«Πιστεύουμε ότι ένας από τους δράστες είναι μια που είχε διασυνδέσεις με το ΡΚΚ», είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον ένας από τους δράστες της επίθεσης σκοτώθηκε και έκανε λόγο για την πιθανότητα να υπάρχει και δεύτερος «».

Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ένας από τους βομβιστές ήταν γυναίκα, μέλος του ΡΚΚ, που εντάχθηκε στην αυτονομιστική οργάνωση των κούρδων ανταρτών το 2013, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας. Η γυναίκα είχε γεννηθεί το 1992 και καταγόταν από την πόλη Καρς της ανατολικής Τουρκίας.

Η επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε σε πολυσύχναστο συγκοινωνιακό κόμβο, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 36 ανθρώπων, ήταν η δεύτερη στη διοικητική καρδιά της πρωτεύουσας σε λιγότερο από ένα μήνα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση