Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νταβούτογλου: «Υποκριτές όσοι καλούν την Άγκυρα να ανοίξει τα σύνορά της»
Νταβούτογλου: «Υποκριτές όσοι καλούν την Άγκυρα να ανοίξει τα σύνορά της»

Νταβούτογλου: «Υποκριτές όσοι καλούν την Άγκυρα να ανοίξει τα σύνορά της»

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίζει η διαπράττουν εσκεμμένη εθνοκάθαρση στην πόλη του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ ταβούτογλου.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στη με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε, ο ταβούτογλου δήλωσε πως 60.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την πόλη κι έφθασαν στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας και πρόσθεσε ότι παρότι η Άγκυρα δεν κλείνει τις πόρτες της τελείως, η προτεραιότητα είναι να προσφερθεί στους ανθρώπους αυτούς μέσα στο συριακό έδαφος.

«Ένας από τους σκοπούς των πιο πρόσφατων επιθέσεων είναι να διαπραχθεί εθνική εκκαθάριση. Η εθνοκάθαρση στη Συρία και στο αποσκοπεί να αφήσει πίσω της μόνο υποστηρικτές της κυβέρνησης και διαπράττεται από το συριακό καθεστώς και τη με εντελώς ηθελημένο τρόπο», επέμεινε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

«Κάθε πρόσφυγας που υποδεχόμαστε (πρακτικά) βοηθάει την πολιτική εθνικής κάθαρσης που εφαρμόζουν, όμως θα συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε» πρόσφυγες, είπε ακόμη.

Εξάλλου, ο Νταβούτογλου χαρακτήρισε «υποκριτές» όσους απέτυχαν να σταματήσουν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία και απευθύνουν έκκληση στην Τουρκία να κρατήσει τα σύνορά της ανοικτά, υπενθυμίζοντας πως η χώρα του έχει υποδεχθεί πάνω από 2,6 εκατομμύρια πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του πενταετούς πολέμου.

«Βρίσκω ότι είναι υποκριτές ορισμένοι που λένε στην Τουρκία “ανοίξτε τα σύνορά σας” ενώ παράλληλα δεν λένε στη σία “αρκετά, φτάνει”», ανέφερε ο Νταβούτογλου.

Ακόμη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κατηγόρησε το κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) ότι επιτίθεται σε αμάχους σε συν με τις ρωσικές δυνάμεις και ότι διαπράττει .

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση