Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νικητής των εκλογών ο «Τσέχος Μπερλουσκόνι»
Νικητής των εκλογών ο «Τσέχος Μπερλουσκόνι»

Νικητής των εκλογών ο «Τσέχος Μπερλουσκόνι»

Η ς, οικονομικής και μιντιακής ς στα χέρια ενός ανδρός είναι το πιθανό αποτέλεσμα της νίκης του κόμματος ΑΝΟ, του Αντρέι Μπάμπις στις της Τσεχίας. Ο δισεκατομμυριούχος Μπάμπις, ιδιοκτήτης ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους εταιρειών στη χ, καθώς και ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης, θα λάβει εντολή σχηματισμού ς από τον πρόεδρο Μίλος Ζέμαν.

Το ποσοστό 29,6% που συγκέντρωσε το κόμμα του Μπάμπις είναι σχεδόν τριπλάσιο από το ποσοστό του δεύτερου κόμματος, αλλά αυτό δεν του δίνει τη δυνατότητα να κυβερνήσει. Ο αποκαλούμενος και «Τσέχος Μπερλουσκόνι», λόγω των υποσχέσεων ότι θα διαχειριστεί τη χ σαν επιχείρηση, θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν ή δύο εταίρους προκειμένου να αποσπάσει πλειοψηφία εδρών στη Βουλή.

Τον περασμένο μήνα, η τσεχική αστυνομία απήγγειλε στον Μπάμπις κατηγορίες ς, στοιχείο που έχει οδηγήσει πιθανούς κυβερνητικούς εταίρους να τηρούν επιφυλακτική στάση απέναντί του, δηλώνοντας ότι θα συμμαχήσουν με το κόμμα του αλλά όχι με τον ίδιο. Ο Μπάμπις κατηγορείται ότι μετέφερε σε μέλη της οικογένειάς του αγροτεμάχιο που ανήκε στον κολοσσό Agrofert, προκειμένου να λάβει ενισχύσεις από την ύψους 2 εκατ. ευρώ, οι οποίες προορίζονταν για μικρομεσαίους .

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση