Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Νικητής των εκλογών ο «Τσέχος Μπερλουσκόνι»
Νικητής των εκλογών ο «Τσέχος Μπερλουσκόνι»

Νικητής των εκλογών ο «Τσέχος Μπερλουσκόνι»

Η συγκέντρωση πολιτικής, οικονομικής και μιντιακής εξουσίας στα χέρια ενός ανδρός είναι το πιθανό αποτέλεσμα της νίκης του κόμματος ΑΝΟ, του Αντρέι Μπάμπις στις βουλευτικές της Τσεχίας. Ο δισεκατομμυριούχος Μπάμπις, ιδιοκτήτης ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους εταιρειών στη χώρα, καθώς και ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης, θα λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο Μίλος Ζέμαν.

Το ποσοστό 29,6% που συγκέντρωσε το κόμμα του Μπάμπις είναι σχεδόν τριπλάσιο από το ποσοστό του δεύτερου κόμματος, αλλά αυτό δεν του δίνει τη δυνατότητα να κυβερνήσει. Ο αποκαλούμενος και «Τσέχος », λόγω των υποσχέσεων ότι θα διαχειριστεί τη χώρα σαν επιχείρηση, θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν ή δύο εταίρους προκειμένου να αποσπάσει πλειοψηφία εδρών στη Βουλή.

Τον περασμένο μήνα, η τσεχική αστυνομία απήγγειλε στον Μπάμπις κατηγορίες απάτης, στοιχείο που έχει οδηγήσει πιθανούς κυβερνητικούς εταίρους να τηρούν επιφυλακτική στάση απέναντί του, δηλώνοντας ότι θα συμμαχήσουν με το κόμμα του αλλά όχι με τον ίδιο. Ο Μπάμπις κατηγορείται ότι μετέφερε σε μέλη της οικογένειάς του αγροτεμάχιο που ανήκε στον κολοσσό Agrofert, προκειμένου να λάβει ενισχύσεις από την Ε.Ε. ύψους 2 εκατ. , οι οποίες προορίζονταν για μικρομεσαίους .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση