Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Nίκη σε 6 από τις 13 περιφέρειες για την Λεπέν
Nίκη σε 6 από τις 13 περιφέρειες για την Λεπέν

Nίκη σε 6 από τις 13 περιφέρειες για την Λεπέν

To ακροδεξιό γαλλικό κόμμα Εθνικό Μέτωπο κατέγραψε ρεκόρ αποτελεσματων στις περιφερειακές εκλογές λίγες εβδομάδες μετά την τραγωδία στο .

Το Εθνικό Μέτωπο (FN) κατέλαβε την πρώτη θέση με 27,2 στο 30,8 τοις εκατό των ψήφων σε εθνικό επίπεδο και βρέθηκε στην κορυφή της ς σε τουλάχιστον έξι από τις 13 περιφέρειες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Η αρχηγός του κόμματος Μαρίν Λεπέν και η  25χρονη ανιψιά της Μαριόν Μερασάλ – Λεπέν «έσπασαν» το ρεκόρ του 40 τοις εκατό που παραδοσιακά λάμε το κόμμα στις περιοχές που έθεταν υποψηφιότητα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις έδειξαν ότι η Μαρίν Λεπέν λαμβάνει 42 τοις εκατό στη Nord-Pas-de-Calais-Picardie, οικονομικά υποβαθμισμένη περιοχή στη βόρεια περιφέρεια η οποία αποτελούσε προπύργιο της αριστεράς.

«Περιμένω να κερδίσουμε αρκετή ώθηση σε αυτόν τον πρώτο γύρο. Είμαστε αισιόδοξοι για τον δεύτερο γύρο», είχε δηλώσει νωρίτερα η Μαρίν Λεπεν ενώ του Εθνικού Μετώπου, Φλοριάν Φιλιπότ  δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είμαστε το πρώτο κόμμα της Γαλλίας».

Οι περιφέρειες στην Γαλλία, πρόσφατα έχουν ενοποιηθεί και τους έχει δοθεί περισσότερη εξουσία σε τομείς όπως η εκπαίδευση, οι και η υποστήριξη για τις τοπικές .

Φρανσουά , ο οποίος ψηφίζει στην Tουλ στην κεντρική Γαλλία, έχει δει τις προσωπικές αξιολογήσεις αποδοχής να ανεβαίνουν μετά τις της 13ης  Νοεμβρίου στο αλλά το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα και οι σύμμαχοί του λαμβάνουν 22,7 έως 23,5 τοις εκατό λαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση