Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η νίκη Μέρκελ και τα σενάρια για τις «πολύχρωμες» συμμαχίες
Η νίκη Μέρκελ και τα σενάρια για τις «πολύχρωμες» συμμαχίες

Η νίκη Μέρκελ και τα σενάρια για τις «πολύχρωμες» συμμαχίες

Μπορεί η Άγκελα να συνεχίζει την πορεία της προς μία ακόμα ως Καγκελάριος, αλλά οι τελευταίες μέρες της προεκς περιόδου στη είναι κάθε άλλο από ανιαρές.

Λίγα 24ώρα πρις τις κάλπες της ς, δεν έχει καταστεί ακόμα σαφές ποια θα είναι η συμμαχία που θα προκύψει. Η τελική σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα καθορίσει όχι μόνον τα πρόσωπα που θα την απαρτίζουν αλλά, σε σημαντικό βαθμό, και τις πολιτικές της πιο σημαντικής κυβέρνησης στην για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Αρχικά, δεν είναι ακόμη σίγουρο το αν οι Σοσιαλδημοκράτες θα ακολουθήσουν την πορεία προς τον πλήρη μαρασμό, όπως οι σύντροφοί τους της ς στον υπόλοιπο κόσμο. Από το αποτέλεσμα της κάλπης διακυβεύονται, επίσης, η διεθνής φήμη της ς, η οποία θα αμαυρωθεί σε περίπτωση που η ακροδεξιά πάρει σημαντικό ποσοστό, όπως επίσης και η μοίρα των λιγότερο ισχυρών κομμάτων, τα οποία θα μπορούσαν να καταλήξουν να κάνουν μικροδουλειές για την κυβέρνηση ή ακόμη και να αντιμετωπίσουν τέσσερα χρόνια περιθωριοποίησης.

Υπάρχουν πέντε σημαντικά στοιχεία, που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, της ημέρας των εκλογών και των ημερών που θα ακολουθήσουν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση