Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η νίκη Μέρκελ και τα σενάρια για τις «πολύχρωμες» συμμαχίες
Η νίκη Μέρκελ και τα σενάρια για τις «πολύχρωμες» συμμαχίες

Η νίκη Μέρκελ και τα σενάρια για τις «πολύχρωμες» συμμαχίες

Μπορεί η Άγκελα να συνεχίζει την πορεία της προς μία ακόμα ως Καγκελάριος, αλλά οι τελευταίες μέρες της προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία είναι κάθε άλλο από ανιαρές.

Λίγα 24ώρα πρις τις κάλπες της Κυριακής, δεν έχει καταστεί ακόμα σαφές ποια θα είναι η συμμαχία που θα προκύψει. Η τελική σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα καθορίσει όχι μόνον τα πρόσωπα που θα την απαρτίζουν αλλά, σε σημαντικό βαθμό, και τις πολιτικές της πιο σημαντικής κυβέρνησης στην Ε.Ε. για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Αρχικά, δεν είναι ακόμη σίγουρο το αν οι Σοσιαλδημοκράτες θα ακολουθήσουν την πορεία προς τον πλήρη μαρασμό, όπως οι σύντροφοί τους της Κεντροαριστεράς στον υπόλοιπο κόσμο. Από το της κάλπης διακυβεύονται, επίσης, η διεθνής φήμη της Γερμανίας, η οποία θα αμαυρωθεί σε περίπτωση που η ακροδεξιά πάρει σημαντικό ποσοστό, όπως επίσης και η μοίρα των λιγότερο ισχυρών κομμάτων, τα οποία θα μπορούσαν να καταλήξουν να κάνουν μικροδουλειές για την κυβέρνηση ή ακόμη και να αντιμετωπίσουν τέσσερα χρόνια περιθωριοποίησης.

Υπάρχουν πέντε σημαντικά στοιχεία, που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, της ημέρας των εκλογών και των ημερών που θα ακολουθήσουν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση