Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νιγηρία: Τουλάχιστον 50 νεκροί από κατάρρευση στέγης εκκλησίας
Νιγηρία: Τουλάχιστον 50 νεκροί από κατάρρευση στέγης εκκλησίας

Νιγηρία: Τουλάχιστον 50 νεκροί από κατάρρευση στέγης εκκλησίας

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν κατέρρευσε η στέγη μιας εκκλησίας Ευαγγελιστών στη νοτιοανατολική ιγηρία, σύμφωνα με τους , ενώ υπάρχουν φόβοι πως οι θα φτάσουν τους 160, καθώς ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες στα ερείπια.

«Έχουμε καταγράψει 50 θανάτους μετά το », δήλωσε ένας νοσοκόμος του Ibom Specialist Hospital, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ομάδες διασωστών, στις οποίες συμμετέχουν ερ της κατασκευαστικής εταιρείας Julius Berger, μέλη της αστυνομίας, του στρατού, της πυροσβεστικής και της ιατρικής ένωση της ιγηρίας εξακολουθούν να βρίσκονται στην εκκλησία σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν επιζώντες στα ερείπια.

Η εκκλησία Reingners Bible Ministry διοργάνωνε αυτό το Σαββατοκύριακο μια συγκέντρωση πιστών στην πόλη Όγιο της πολιτείας Άκουα Ιμπόμ όταν το μεσημέρι του Σαββάτου κατέρρευσε η στέγη της που ήταν υπό κατασκευή.

«Είκοσι λεπτά μετά την άφιξη του κυβερνήτη της πολιτείας (στην εκκλησία) η στέγη άρχισε να κάνει ρωγμές. Η κυβερνήτης βγήκε γρήγορα έξω, όμως άλλοι δεν είχαν την ίδια τύχη», δήλωσε ένας από τους επιζώντες.

Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος, καθώς η πόλη Όγιο είναι ιδιαίτερα απομακρυσμένη.

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τον αριθμό των νεκρών, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις ς. Προσέχουμε ώστε να διατηρήσουμε τον έλεγχο της κατάστασης και να εμποδίσουμε τυχόν ανθρώπους που θέλουν να λεηλατήσουν το σημείο της τραγωδίας», δήλωσε η Κορντέλια Ενουάουε, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Εμάνουελ Ουντόμ κήρυξε διήμερο πένθος στην Άκουα Ιμπόμ, ενώ αύριο Δευτέρα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τελετή στη μνήμη των θυμάτων.

Ο Νιγηριανός πρόεδρος Μουχαμάντου Μπουχάρι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του «εξ ονόματος της οικογένειάς μου και ολόκληρου του έθ για τους πολλούς νεκρούς και από αυτό το τραγικό ».

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση