Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νιγηρία: Δύο γυναίκες καμικάζι σκότωσαν τουλάχιστον έντεκα
Νιγηρία: Δύο γυναίκες καμικάζι σκότωσαν τουλάχιστον έντεκα

Νιγηρία: Δύο γυναίκες καμικάζι σκότωσαν τουλάχιστον έντεκα

Δύο γυνίκες κμικάζι σκότωσαν τουλάχιστον έντεκα ανθρώπους που είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους έπειτα από επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική στο χωριό τους.

Σύμφωνα με των τοπικών αρχών τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένες, ενώ οι κάτοικοι προσπαθούσαν να κρυφτούν μετά την επίθεση των ισλαμιστών στο χωριό ταρ τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης του Μανταγκάλι, Μάινα Ουλαράμου. “Οι κάτοικοι είχαν καταφύγει στο . Λίγο μετά, δύο που είχαν εισχωρήσει ανάμεσά τους ανατινάχθηκαν… ένοπλοι πυροβόλησαν τους επιζώντες. Δώδεκα πτώματα έχουν βρεθεί μέχρι τώρα”, εξήγησε στους δημοσιογράφους.

Ο εκπρόσωπος της ς της πολιτείας Ανταμάουα, Ότμαν Αμπουμπακάρ, επιβεβαίωσε τον θάνατο έντεκα ανθρώπων.

Την 1η Οκτωβρίου, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στο χωριό Κιρσίνγκα, κοντά στο Μανταγκάλι, ενώ τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις 30 Σεπτεμβρίου σε δύο άλλα γειτονικά χωριά σε παρόμοιες επιθέσεις.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια διπλής επίθεσης αυτοκτονίας, που σημειώθηκε επίσης σε αυτή τη μεθοριακή περιοχή.

Οι επιθέσεις αυτοκτονίας γίνονται το όπλο που επιλέγει η Μπόκο Χαράμ για να προκαλεί τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων. Η οργάνωση εκδηλώνει μια προτίμηση στις ομάδες δύο ή περισσοτέρων καμικάζι, που πυροδοτούν διαδοχικά τα εκρηκτικά τους και έχουν στόχο αμάχους που σπεύδουν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν πληγεί από τις πρώτες εκρήξεις.

Η τακτική αυτή χρησιμοποιήθηκε από την Μπόκο Χαράμ επίσης σε επιθέσεις στο Τσαντ, το Καμερούν και τον Νίγηρα.

Από τις αρχές Οκτωβρίου 101 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη , σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ οι επιθέσεις έχουν προκαλέσει τον θάνατο συνολικά 1.370 ανθρώπων, από τότε που ο νέος πρόεδρος Μουχαμάντου Μπουχάρι ορκίστηκε στις 29 του περασμένου Μαΐου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση