Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » New York Times: Ο ένας από τους πιλότους του μοιραίου Airbus είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο
New York Times: Ο ένας από τους πιλότους του μοιραίου Airbus είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο

New York Times: Ο ένας από τους πιλότους του μοιραίου Airbus είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο

Νέ τροπή στην τργική υπόθεση της συντριβής του Airbus της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα, δίνει η εφημερίδα , επικαλούμενη που γνωρίζουν στοιχεία από τον καταγραφέα συνομιλιών (μαύρο κουτί) στο θάλαμο διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με τους , ένας από τους πιλότους του αεροσκάφους είχε σηκωθεί από το πιλοτήριο του αεροπλάνου και δεν κατάφερε να επιστρέψει στη θέση του πριν το αεροπλάνο προσκρούσει στο έδαφος.

«Ο χειριστής που ήταν έξω από το πιλοτήριο χτυπά ελαφρά την πόρτα χωρίς να του απαντήσει κανείς», είπε ένας ερευνητής. «Και τότε χτυπά την πόρτα πιο δυνατά, αλλά και πάλι δεν λαμβάνει απάντηση. Δεν υπήρξε καμία απάντηση» λέει ο ερευνητής που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

«Μπορεί κανείς να ακούσει ότι προσπαθεί να σπάσει την πόρτα», προσθέτει ο ερευνητής χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Δεν διευκρινίζεται αν ο πιλότος που είχε σηκωθεί από τη θέση του ήταν ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ή ο συγκυβερνήτης του.

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα, η που ακούγεται είναι τα γερμανικά. Επίσης, στο τέλος της ηχογράφησης ακούγεται ένας που προφανώς είναι το σήμα που προειδοποιεί για την προσέγγιση του αεροσκάφους στο έδαφος.

Μια άλλη πηγή των ερευνών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο συγκυβερνήτης της πτήσης είχε μπει «πρόσφατα στην εταιρεία Germanwings που είναι θυγατρική της ».

Η πρόσληψή του έγινε περί τα του 2013 και στο του είχε μερικές εκατοντάδες ώρες πτήσης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εθνικότητα του δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Πηγή: koutipandoras

"Αλιεύοντας" την είδηση