Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Νετανιάχου: Κι άλλες χώρες θα μεταφέρουν τις πρεσβείες στην Ιερουσαλήμ – Με νέα «Ιντιφάντα» απειλεί ο ηγέτης της Χαμάς
Νετανιάχου: Κι άλλες χώρες θα μεταφέρουν τις πρεσβείες στην Ιερουσαλήμ – Με νέα «Ιντιφάντα» απειλεί ο ηγέτης της Χαμάς

Νετανιάχου: Κι άλλες χώρες θα μεταφέρουν τις πρεσβείες στην Ιερουσαλήμ – Με νέα «Ιντιφάντα» απειλεί ο ηγέτης της Χαμάς

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πέρασε για πάντα στην ιστορία της Ιερουσαλήμ μετά την της πόλης αυτής ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Ο πρόεδρος Τραμπ πέρασε για πάντα στην ιστορία της πρωτεύουσάς μας. Το όνομά του θα βρίσκεται δίπλα σε άλλα ονόματα στην δοξασμένη ιστορία της πόλης μας», σημείωσε ο Νετανιάχου, μιλώντας σε που είχε διοργανωθεί στο υπουργείο Εξωτερικών.

Πρόσθεσε επίσης ότι «πολλές χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ», σημειώνοντας ότι υπάρχουν ήδη επαφές προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Ισραηλινός δεν κατονόμασε καμία από τις χώρες αυτές, αλλά πρόσθεσε ότι κάποιες μπορεί να μεταφέρουν τις πρεσβείες τους από το στην Ιερουσαλήμ προτού ακόμη μεταφέρουν την δική τους οι ΗΠΑ, κάτι το οποίο η κυβέρνηση Τραμπ αναμένει ότι θα χρειαστεί μερικά χρόνια.

Την ίδια σε του ο ηγέτης της , Ισμαήλ Χανίγιε, προειδοποίησε για μια «νέα Ιντιφάντα» ενάντια στο Ισραήλ.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πυροβόλησε θανάσιμα τη γυναίκα του στην Αγιά #ανθρωποκτονίααπόπρόθεση - https://t.co/fz7TvtvLmm -

  • Φωτιά στη Ρόδο: Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία #Copernicus - https://t.co/57tC5TbAN3 -

  • #καύσωνας: Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα – Έως τους 45 βαθμούς ο υδράργυρος #καύσωνας - https://t.co/IaDUZtnppW -

"Αλιεύοντας" την είδηση