Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Νετανιάχου για Ερντογάν: Δεν δέχομαι μαθήματα από αυτόν που στηρίζει τρομοκράτες
Νετανιάχου για Ερντογάν: Δεν δέχομαι μαθήματα από αυτόν που στηρίζει τρομοκράτες

Νετανιάχου για Ερντογάν: Δεν δέχομαι μαθήματα από αυτόν που στηρίζει τρομοκράτες

Όσο πιο σύντομα αντιληφθούν οι Παλαιστίνιοι την πραγματικότητα ότι η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του , τόσο πιο σύντομα θα υπάρξει ειρήνη στη , διαμήνυσε ο Ισραηλινός Μπεντζαμίν Νετανιάχου, από το Παρίσι όπου βρίσκεται, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Πρότεινα στον κ. Αμπάς (τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής), να καθίσουμε και να διαπραγματευτούμε την ειρήνη, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερο», είπε ο Νετανιάχου.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες, αναφερόμενος στο Ιράν ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι η Τεχεράνη επιχειρεί να οργανώσει χερσαίες, αεροπορικές και ναυτικές βάσεις στη με σκοπό να πολεμήσει και να καταστρέψει το . «Δεν θα το ανεχθούμε», τόνισε.

Σχολιάζοντας εξάλλου τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ , ο Ισραηλινός είπε ότι δεν θα δεχτεί μαθήματα από εκείνον που βομβαρδίζει κουρδικά χωριά, στηρίζει το Ιράν και τους «τρομοκράτες» στη Λωρίδα της ς.

Ο πρόεδρος Μακρόν από την πλευρά του κάλεσε τον Νετανιάχου να προχωρήσει σε “θαρραλέες χειρονομίες” προς τους Παλαιστίνιους ώστε να αρθεί το . Παράλληλα όμως καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο “τις επιθέσεις κάθε μορφής των τελευταίων ωρών και ημερών εναντίον του Ισραήλ”.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι ανέφερε στον Νετανιάχου ότι διαφωνεί με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Επέμεινε ότι η διένεξη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων θα πρέπει να επιλυθεί μέσω μιας διαπραγμάτευσης που θα οδηγήσει στη λύση των δύο κρατών.

Ο Μακρόν κάλεσε τον Νετανιάχου να προχωρήσει σε «θαρραλέες χειρονομίες προς τους Παλαιστίνιους»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σήμερα τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να προχωρήσει «σε θαρραλέες χειρονομίες προς τους Παλαιστινίους», αναφέροντας κυρίως «το πάγωμα της εποικιστικής δραστηριότητας», προκειμένου «να αρθεί το υφιστάμενο ».

«Κάλεσα τον πρωθυπουργό (του Ισραήλ) να προβεί σε θαρραλέες ενέργειες προς τους Παλαιστινίους προκειμένου να αρθεί το υφιστάμενο αδιέξοδο» δήλωσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου των δύο ηγετών στο Παρίσι, ενώ «καταδίκασε απερίφραστα όλες τις μορφές επιθέσεων των τελευταίων ωρών και ημερών κατά του Ισραήλ»

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση